Trötter

Efter kvällens jobbiga händelser var det en väldigt trött kille som somnade för natten. När vi sedan var inne för att titta till honom så hade han snurrat runt ganska ordentligt i sängen men såg ut att ha det riktigt mysigt ändå..





Sen i morse när vi gick upp så fick han sitta och mysa lite i saccosäcken (vilket han annars inte gärna gör) med ipoden och titta på sin favorit - Lady Gaga!


Inga detaljer

Ska inte gå in på några detaljer men vi kan säga såhär.. Maten Kian åt igår till lunch "kom upp" under 3 olika tillfällen under kvällen och sen kom även kvällsmaten som ett brev på posten vid 01:45.

Mamma och Kian var därför vakna mitt i natten för att få i sig lite mat/vatten. Lilla grabben orkade med lite gurka, två klunkar på en banan/mango smoothie, ca 1 dl vätskeersättning och ett par teskedar fil innan det var dags att somna om igen.

Sen har vi under dagen lyckats få i oss en macka, en halv kiwi, lite spaghetti och köttfärsås, ett mariekex, vätskeersättning och vatten. Än så länge har allt velat stanna kvar i magen också så det är ju bra. Verkar inte som att det är någon direkt magsjuka (peppar peppar) utan säkert bara något annat som gjorde att han mådde så illa.

Men humöret var det inget fel på när vi åt lunch...



Nu ligger gossen och sover middag och har gjort det i snart 2 timmar. Gissar på att han vaknar snart och då ska vi försöka oss på att stoppa i oss ännu mera mat och vatten..


Ingen ÖF men bus hos mormor&morfar

Idag hade vi egentligen tänkt att gå till öppna förskolan men precis när vi stod klara i hallen fick vi ett sms som sa att verksamheten var stängd denna veckan pga sportlov. Inte tänker man på sånt när man är hemma hela dagarna...

Vi ringde snabbt till mormor som är ledig idag och kollade om vi fick komma dit och det fick vi såklart. Åkte dit och busade ett par timmar med mormor och även morfar som också var ledig. Passade också på att prova regnkläderna vi har köpt inför förskolestarten..

Strl 86, är lite stort nu men då har han något att växa i. Han använder redan nu långärmade t-shirts i strl 86 som sitter bra men ytterkläder är alltid lite större. Ska rensa ut hans garderob senare i veckan och ta bort 80 kläderna.


Vår stjärna!

Verkar som att han sov hårt under sin middagslur.. Eller vad tror ni? :)-


Godmorgon Fritz

Efter en fantastisk natt där Kian sov 20:30-08:05 är han på ett strålande humör. Frukosten slank ner utan problem och nu är det fullt ös inne på hans rum.

Fritz kom in och gjorde oss sällskap och Kian kom direkt fram för att säga godmorgon!


Fika i centrum

Idag var vi i centrum och fikade med Stefanie/Elmo. Grabbarna och vi mammor var glada att äntligen få träffas igen! Kian som egentligen borde sova en stund medans vi var iväg höll sig vaken hela tiden fram tills att vi var påväg hem. Då somnade han in hårt i vagnen och var nästan oväckbar. Vi får se när han kommer i säng ikväll med tanke på att han sov middag 16-16:40.




Äter för två

Som gravid kan man med gott samvete ibland skylla på att man måsta äta för två... Speciellt när det vankas god choklad/vaniljglass till efterrätt!



Glupsk? Javisst...

Mellanmål

Efter en 2 h och 45 min lång sovstund behöver man fylla på matförrådet lite grann. Därför kokade mamma lite makaroner som vi åt som mellis. Kian åt både med gaffel och händerna - vi tränar vidare på att äta själv. Det tog här på videon som ni ser ca 1 minut för att få i sig 2 makaroner bitar. Allt blir så spännande när man har en gaffel...





Vår dag

Vi började dagen med att besöka akedemibokhandeln och årets bokrea. Kian hjälpte till att välja så det blev 4 st fina böcker. Därefter var vi och shoppade ett par jeans till pappa.



Sen gick vi hem och fick i oss lite mellis innan det var dags att åka till IKEA med mormor, morbror och hans tjej. Morbror J har nyligen köpt en lägenhet och det behövdes köpas saker dit och då passade vi på att köpa hem en pall som Kian kan stå på när vi tvättar händer, diskar osv.

Vi passade också på att leka lite på barnavdelningen medans de andra gick runt och plockade ihop de sakerna som morbror skulle ha. Kian var lyrisk över alla nya saker som fanns att leka med...



Han vägrade somna trots att han var så trött så trött. Han hade nämligen fullt upp med att flörta med morbrors tjej! Vår lilla charmör..
Men i bilen kunde han inte stå emot längre och han somnade hårt när vi styrde bilen mot Haninge.



(30 minuter senare var han dock vaken igen och sen har det varit full fart. Nu är han dock färdigbadad och det är dags att värma flaskan och sen natti natti)


Laga mat framför tvn

Kian tar verkligen det bokstavligen..
Den lilla spisen flyttas runt i lägenheten.


Den gröna stolen..

Igår när mamma stod och diskade hörde hon Kian prata högt inne på sitt rum. Gick in för att kolla läget och möttes då av synen under. Han hade lyckats klättra upp på stolen men visste inte hur han skulle ta sig ner..

Nu har vi flyttat på stolen så att det inte ska hända några olyckor..


Tillbaka till verkligheten

Nu är det åter igen vardag här hemma. Pappa är tillbaka på jobbet och vi saknar honom här hemma.

Idag har vi inte gjort så mycket eftersom mamma känner sig lite halvkrasslig med hosta och förkylning.

Kian är snäll och leker gärna själv med sin lilla spis medan mamma tittar på. Då och då kommer han fram med sleven så att man kan smaka på hans matlagning.

Pannkakor blev det till lunch, K åt bara en så nu är det snart dags för mellanmål.. Han är lite rolig och vill absolut inte ha sylt på pannkakorna, det har han aldrig gillat. Det blev en helt neutral en för honom (och extra sylt till mamma).


Lagar pepparkakor

Denna veckan är Kian och mamma bortskämda. Pappa är nämligen ledig och vi har därför lite kvalitetstid tillsammans som en familj - bloggen blir då lite lidande.

Vi har egentligen inte gjort något speciellt. Igår lagade Kian lite pepparkakor vid sin spis samtidigt som vi lagade vår middag. Han är väldigt fäst vid sin lilla spis och sina kastruller och kan stå i timmar och låtsaslaga mat.




Vår egna hubot


Knasboll

Man kan ha väldigt roligt med en iPhone kamera, speciellt när man ser sig själv.


Mammas diskpojkar

Två glada killar tog hand om disken..


Nya höjder

Nu har han kommit på att det gäller att utnyttja puffen så att han kommer upp högre och når de eftertraktade filmerna högst upp i hyllan..


Vilken härlig morgon

"Studsade upp" vid 07:30, åt lite frukost och lekte på Kians rum i några timmar innan vi gick ut för att njuta lite av det fantastiska vädret.




Spenderade ca 45 minuter ute i den härliga vintersolen med att titta på flaggor, lastbilar, vanliga bilar, träd, fåglar och alla människor som var ute och promenerade.

Nu har vi nyss dammsugit nästan hela lägenheten och städat undan alla leksaker inne på Kians rum (får se hur lång tid det tar tills att alla ligger på golvet igen).



Nu är det dags för lite lunch..

Dricka själv

Inför förskolestarten så tränar vi dagligen på att äta själv (det går väl sådär, han gillar mest att leka runt med skeden). Men nu har vi också börjat med att han får lite lite lite (väldigt stor betoning på lite) vatten i ett plastglas som han själv får dricka ur. Det går bra och han tycker att det är roligt.


En trevlig lunch

Igår var mamma, Kian och mormor hemma hos morfars far och morfars mor för en trevlig lunch. Kian höll lådan som vanligt vid bordet, ingen lugn stund alltså!

Under promenaden in från bilen fick han självklart syn på flaggan som finns ute på gården.
Flaggor missar han aldrig...



Sen hjälpte han till på sitt egna lilla sätt med att putsa glaset...


Flaggor

Tror att vi har nämnt tidigare att Kian är väldigt förtjust i flaggor. Vart vi än går/åker så ser han på långt avstånd om det finns någon flagga. Varje dag när vi går ut för vi dagliga dos av frisk luft är flaggan här utanför det första vi ska titta på..



När detta är gjort går det bra att gå vidare och utforska andra saker (snödrivor).




Kittlig på knäna


Öppna förskolan

Gick till öppna förskola och lekte i 2 timmar efter frukost. Kian stormtrivs och springer runt och leker med alla saker.

Han glömmer nog bort att mamma är med ibland..


Mamma ser allt!

Med saccosäcken placering inne i barnrummet har man full koll när Kian leker...


Zit Zack sittsäck

Idag var mamma nere på Mio medans pappa och Kian sov middag och köpte hem en saccosäck. Vi har länge velat ha en som man kan ha i barnens rum samt ute i vardagsrummet och nu när vi hade ett presentkort på MIO passade vi på att handla hem en.



Kian är lite skeptisk till att sitta i den men det kommer nog bli bättre och bättre ju mer den används.
Riktigt skönt är det i alla fall att sitta i den tycker mamma och pappa.



Mys i soffan


Lek i sovrummet

Här ser ni en väldigt nöjd kille som har lärt sig klättra upp och ner från vår säng själv. Så nu kan man inte ens lyfta över honom till vår säng i hopp om några minuters vila till innan vi måste gå upp..

Han rymmer direkt och börjar rota bland nattduksborden..


Två snälla katter

Det är nog tur att vi har två så snälla katter. Kian älskar nämligen att vara hos dem så mycket han bara kan och nu när han kan klättra upp i soffan får de ofta sällskap.

När vi tog denna bilden låg Fritz och spann högt, han tyckte det var mysigt med lite extra kärlek.


Himmelriket


Nya vinterskor



Igår var vi över på barnens hus och köpte ett par nya vinterstövlar till Kian. De andra han har haft har blivit för små så det var verkligen dags för nya. Han fick testgå dom lite här inne innan vi igår tog premiärturen ute..

15 minus

Idag var vi nere vid sjön igen och hejjade på pappa T lite när han åkte skridskor. Det var ca -15 C men vad gör det när man har på sig ordentligt med kläder? Vi var alla härligt rosenröda om kinderna när vi kom hem och efter lite mat slocknade Kian direkt. Han sov i ca 1,5 timme innan det var dags att komma upp igen...

Härligt med fint vinterväder!





Snö snö snö

Oj vad det har snöat idag! Vi vågade oss ut och tog en tur upp till centrum för att hämta ut ett paket.

Snart kommer pappa hem, får se om vi kanske orkar oss ut igen i snön med pulkan för att möta honom vid tåget!


5 minuters metoden...

Ja, inte AW metod direkt. Utan Kians egna, dvs att det räcker att sova middag 5 minuter om dagen..

För att han inte ska bryta ihop totalt ser vi till att hans matförråd är i bra balans.

Nu tar vi en liten fruktstund innan det är dags för middag..


Klättraren

Innan har Kian inte varit så intresserad av att klättra upp i soffan. Men när han insåg att han skulle komma närmare katternas gömma så tog han chansen!


Förskola!

Idag fick vi ett brev med ett platserbjudande på den förskolan vi har sökt åt Kian. Preliminärt startdatum är den 2 april, men antar att vi kommer att bli kallade till ett möte innan för att prata lite och då får vi nog mer info.

Kommer att vara bra för Kian att vara på förskolan och leka av sig lite om dagarna.Tänk vad han kommer lära sig saker genom att titta på de andra stora barnen och vad mycket nya kompisar han kommer att få!




Fingerfärg

Igår efter öppna förskolan passade mamma på att gå förbi BR och köpa lite fingerfärg som Kian kunde få leka med. Vi testade det innan det var dags för badet och han tyckte det var väldigt roligt!





Man fick se till att skrubba honom ordentligt, han såg nämligen ut som en liten smurf när han var klar...

RSS 2.0