3 månader

Idag blir Kian 3 månader, det har vi firat med fika tillsammans med mormor, morfar och morbror Jimmy.
I fredags rullade Kian runt för första gången från mage till rygg. Det hände två gånger på föräldrargruppen, en gång hemma sen när morfar var här och sen när pappa kom hem. Så nu börjar det hände lite mer och mer.. Han utvecklas varje dag!



Fint främmande..

Idag hade vi Nina och Rebecka på besök. Kian är fortfarande lite trött men orkade ändå med att busa lite med Rebecka i gymmet och gosa lite i soffan med dem båda..


Sova sova sova..

Igår fick Kian sin första dos av kombinationsvaccinet mot difteri, stelkramp, kikhosta, Hib (Haemophilus influenzae typ B) och polio samt vaccin mot pneumokocker.

Det var två sprutor och efter den första tittade han bara på Agneta med stora ögon, den andra varnade hon för då det sägs att den gör riktigt ont. Mycket riktigt så började han att gråta precis när hon var klar, men då fick han komma upp i mammas famn och bli tröstad. Tog 10 sekunder och sen var han glad och sprallig igen.. Låg och fäktades på skötbordet hej vilt.. Vi gick då tillbaka till föräldrargruppen i ytterligare 30 minuter innan den var slut och det var dags att gå hem. Kian slockade direkt i vagnen och fick ligga kvar där när vi kom hem..

Morfar kom över 25 minuter senare för att passa Kian medans mamma var på gymmet och sen skulle uträtta några ärenden. Kian sov hela tiden och vaknade först efter att mamma och morfar hade fikat. Totalt blev det nog ca 2,5 h sömn.. Sen vaknade han och var pigg och glad och fick då busa lite med morfar innan det var dags för honom att gå hem, mamma och Kian följde med ut och vi gjorde alla sällskap upp till centrum. Då somnade han också i vagnen och sov väl i ca 30 minuter..

Sen var han vaken till att pappa kom hem från jobbet vid 18, då somnade han i babysittern och sov i 1 timme medans vi kunde förbereda middagen.

Han låg och sov på amningskudden tättt intill mamma sen under resten av kvällen medans vi kollade på tv. När vi tog tempen på honom lite senare så hade han 38,6. Han fick alvedon inför natten och somnade hårt i sin säng vid halv 1 när vi gick och la oss.




Ja, gårdagen bestod dvs mestadels i att sova för Kians del. Sprutan tog nog musten ur honom...

Gårdagens promenader...

Igår blev en fullspäckad dag.

Upp vid 7 för att göra sig i ordning, åkte mot centralen med bussen 8:10. Gick från centralen till jobbet (ca 15 minuter), var på jobbet fram till 11, gick sedan hem till Elin (ca 30 minuter), var där fram till halv 4, gick till centralen (ca 15 minuter). Tog bussen till industriområdet och gick därifrån hem (ca 20 minuter).

Totalt ca 2 timmars promenad, det känns i benen idag.

Nu ska vi iväg till BVC, dags för träff med föräldrargruppen och sen ska lilleman få sin spruta...



Bra köp!

Är så nöjd, dessa haklappar var ett riktigt bra köp. Nu skyddar vi kläderna från alla dreggel som lilleman har fått för sig att börja med.


Ändrade planer..

Igår var det lite problem att logga in på bloggen, därför blev det bara ett inlägg. Planerna som vi hade för dagen ändrades lite. Var ju meningen att vi skulle gå till Sats och köra ett pass men vi (läs mamma) var alldeles för trötta så vi sov vidare fram till 10 istället. Sen skippade vi även öppna förskolan efter att de folket som vi skulle gå tillsammans med berättade att de började bli sjuka och skulle stanna hemma..

Så idag har vi diskat, tvättat och städat lite här hemma istället.. Kian har varit på ett strålande humör hela dagen vilket gör hemmasysslorna lite roligare.

I morgon är det dags för ett besök på jobbet och sen lunch med Elin & August.


Mammas favoriter





Mysigt att vara nära...



Skulle aldrig skrivit något om att han ville ligga i gymmet, för sekunden efter inlägget var uppe så ville han inte ligga kvar där längre. Men det gick bra att sitta i Ergon lite, så kan mammas armar få vila...

Veckans planer!

Måndag: Lunch/fika med mammaligan på det underbara lunchahaket Bönorna i Handen
Tisdag: Promenad i Farsta med två kollegor
Onsdag: Träna på SATS (Kian ska vara med) och sen öppna förskolan
Torsdag: Hälsa på Linda på jobbet och sen lunch med Elin och August
Fredag: 3 månaders sprutan och föräldrargrupp
Lördag: Inget planerat
Söndag: Familjemys


En vecka med riktigt mycket planer som ni kan se! Men det är bara roligt...



Nu har vi kommit hem från dagens lunch/fika. Kian blev lite kinkig två gånger men tror mest det var pga att han hade en full blöja men såfort den var bytt så blev allt ok igen. Det var väldigt varmt där inne så mamma fick ta av Kian byxorna vid ett tillfälle eftersom han svettades.. Men det går ju an när man är 3 månader, inte lika lätt för mamma - hon fick stå ut med värmen och dricka lite mer citrondricka...

Kian ligger nu och busar i babygymet, jollrar och har sig. Riktigt underhållande att titta på honom... Ska försöka filma det någon gång, men såfort man tar fram kameran så slutar han och kniper ihop sin lilla mun.
Det är skönt att han kan underhålla sig lite i gymmet idag och att mamma inte behöver bära på honom. Mamma har nämligen en fruktansvärd träningsvärk. Men som morfar säger: smärta är en högre form av njutning....

En lugn söndag...

Nu ligger alla pojkarna i familjen och tar en tupplur. Det blev sent för oss alla igår, så idag har vi tagit det ganska lugnt. Mamma har iof varit iväg och kört ett träningspass och pappa säger att han ska träna efter att han har vilat lite. Vi får väl se om han kommer iväg..

Annars har vi busat massor med Kian som blir mer och mer alert med sina händer för varje dag som går. Greppar tag i leksakerna ordentligt nu om man håller de framför honom..


Sen kväll!

Det blir lite dålig med uppdateringar under helgen. Man har ingen lust att sitta framför datorn när vi är hemma hela familjen.

Idag har vi varit på en långpromenad i solen, Kian somnade direkt när vi började rulla och sov till vi nästan var hemma. 

Kvällen har spenderats på soffan, tacos till middag och melodifestivalen på tv. Härliga lördagskväll..

Kian blev lite kinkig vid halv elva, vi tror att han hade lite magknip. Mamma fick honom att somna 20 minuter i famnen, sen vaknade han och var lika ledsen igen. Vi förflyttade oss in i sovrummet och lurade i honom lite mat. Det verkade hjälpa lite (maten gjorde honom extra trött), vi la honom i spällisen och nu sover han gott.

Blir sovmorgon för oss alla i morgon, uppe sent idag!  Natti!

Sussar sött...

Det tog en stund igår, men tillslut så sov han när vi tittade till honom.



Snuttenallen Laban & den blåa namnlösa är med såklart!

Äntligen fredag.

Det är konstigt, när man jobbar längtar man oftast efter fredag. Sista dagen innan man får ledigt över helgen, men nu när man är föräldrarledig (eller mamma är) så är det fredag hela veckan!
Pappa Tobias är inne på sin 5.e lediga dag, men på måndag är det dags att gå tillbaka till jobbet igen. Mamma och Kian har planer mån-tors vilket kommer göra att veckan kommer gå jätte fort..


Somna somna somna...

Kian är nu nerbäddad i sin säng och mamma hoppas på att han ska somna snart. Men han såg ganska pigg ut när vi kollade till honom sist, kommer nog att få gå in där ett par gånger innan lilleman går med på att sova..

Pappa Tobias har varit i stan ikväll och ätit middag med bojsen och borde vara hemma om ca 15 minuter.



Kian på skötbordet innan kvällsbadet..

Träning..

Idag är mamma helt slut, hon har nämligen varit på gymmet för första gången på länge. Det känns redan i hela kroppen.. Kian har också tränat nu på morgonen, han älskar att stå och blir vansinnig och man håller honom så att han får ligga i famnen (detta går bara bra på kvällen när han är trött).


Lite ledsen...

Skulle inte förvåna oss om han hoppas över krypstadiet och börjar gå direkt. Han är väldigt stark i benen redan och vill gärna stå upp...

Första gången på ÖF.

Öppna förskolan blev en riktig hit!  Han sov dock när vi alla satt i en ring och sjöng, men det gjorde inte så mycket då han förmodligen är för liten för imse vimse spindel. Han vaknade snart igen och låg då på mattan och sprattlade, åt på sina händer och jollrade resten av tiden. En väldigt glad och nöjd kille helt enkelt..
Vi kommer nog att försöka gå dit varje onsdag framöver.


Sova tidigt = uppe tidigt

Igår gick vi alla och la oss innan midnatt och det händer inte ofta längre. Kian somnade vid 22:30 och då kunde mamma läsa lite på sin tidning fram till 23 då det var dags att släcka lampan och sova. Katterna väckte oss vid strax efter 04 och var hungriga, sen sov vi vidare fram till 07:20 då Kian vaknade för att äta lite frukost...

Nu sover Kian vidare i vår säng, mamma är uppe och pappa är påväg upp.
Vid 12:45 traskar mamma och Kian iväg mot öppna förskolan..



Puss på nallen

Mammalunch!



Idag har mamma och Kian varit och ätit lunch med två andra mammor och deras söta små bebisar. Kul att se hur mycket de utvecklas från gång till gång. Idag var Kian väldigt intresserad av de andra bebisarna...

I morgon ska vi på öppna förskolan, blir att sjunga lite och leka lite. Nu är Kian lite för liten för dessa saker kanske men det är nog spännande att titta på de andra bebisarna som är lite större...

Att en rap kan vara så besvärlig...

Idag har hela familjen varit hemma hos morfars mor och morfarsfar på lunch, mormor och morfa var också där. Riktigt trevligt och god mat. Känns lite konstigt att det är måndag, inte så ofta vi är iväg och äter lunch tillsammans med övriga familjen under vardagarna.



Lilleman är helt slut, han hade det lite jobbigt där hemma med en rap som inte ville komma upp. Men efter många tårar, skrik, massage och buffande lyckades pappa få upp rapen. Då lugnade han ner sig och mamma fick i honom lite mat och sen slocknade han..

Vad hände?



Jag trodde våren var på gång?

Nu har pappa ledigt...

Nu har pappa Tobias jobbat sitt sista pass och kommer nu att vara hemma med oss i en hel vecka. Härligt härligt..
Vi har inga storslagna planer än så länge förutom en lunch för mamma och Kian med mammaligan och pappa ska iväg och käka middag med bojsen.



Kian fick somna om i mamma och pappas säng i morse...
Nu säger vi godnatt!

Tack Anna & Roger!

Allt som Kian får tag i stoppar han i munnen och vill smaka lite på. Den här nallen/snuttefilten har blivit en ny favorit och är en present från Anna & Roger - stort tack!


Finaste!

Det finns inget bättre än att få vakna upp och ha världens finaste son vid ens sida.
Han är alltid superglad på morgonen och det gör det mycket enklare att kliva upp...




Det kanske hörs lite dålig i början, men mamma säger: "ska vi ringa pappa sen" och Kian blir superglad!
Sen råkade mamma ha för tummen under en del av filmen.. Typiskt!

Besöka mormor & morfar

Ikväll stannar pappa kvar i stan efter jobbet för att kolla på lite fotboll tillsammans med några vänner. Då passar vi på att åka och hälsa på mormor och morfar..


Kian sover middag, precis som vanligt vid den här tiden...

Mammas pojkar sover...

Det gick jätte bra hos veterinären och Kian hade varit så snäll så snäll mot morfar medans vi var borta. Känns tryggt att man vet att man kan lämna bort honom någon timme utan problem. Har han mat i magen är han en nöjd pojke.

Nu har Kian precis somnat och ligger nerbäddad i sin säng. Pappa Tobias gick och la sig redan halv nio så nu har mamma lite egentid fram till midnatt då det är dags att lägga sig...


BUSE!

Morfar till undsättning..

Vilket väder!! Idag har vi tid hos veterinären, dags för återbesök för lilla Dennis för att se att medicinen hjälpte mot hans lilla öra. Sen går han på en diet för att gå ner i vikt så vi ska se om den ger några resultat... Vissa är svagare än andra här hemma och har svårt att inte ge honom mer mat.... Hmm hmmm.. Mamma behöver väl inte nämna några namn?

När vi kollade ut genom fönstret i morse möttes vi av den här synen.




Problemet? Morfar kommer hit 12:30 för att passa Kian medans mamma åker iväg, men hur ska jag få ut bilen på 15 minuter och hinna åka iväg? Ringde morfar och han lugnade mamma med att säga att han kommer redan 12 för att skotta fram bilen åt oss..

Morfar = dagens hjälte!!

Vilket busväder!

Rösten blev bättre efter allt tedrickande! Lunchen var jätte trevligt, precis som vanligt. Mamma bjöd på thaisoppa med ris och till efterrätt hade hon gjort både mörk och vit chokladmousse som hon lagt i ett cocktailglas. Riktigt gott!
Kian var supersnäll och mamma satte honom i Ergobabyn, där sov han sen i 1,5 h och mamma fick äta i lugn och ro.

Varit ett riktigt busväder hela dagen så man har inte alls varit sugen på att gå ut.



Nu ligger Kian och sover på soffan. Men det är nog bara en liten powernap, han brukar inte somna för nattens förens vid 23.

Vardagslyx

Igår blev mamma bjuden på en underbar spa pedikyr av mormor. Medans de satt och blev ompysslade fick Kian gå på en långpromenad tillsammans med morfar. Det gick toppenbra såklart!

Efter pedikyren slöt vi alla upp med gammelfarmor och gammelfarfar och åt en lunch tillsammans, Kian var vaken och tyckte att det var spännande att få sitta i gammelfarmors knä  och kolla på alla olika lampor i taket och alla människor. Kian somnade senare i mormors famn och vi kunde traska vidare för att göra klart våra andra ärenden i centrum.
Mamma köpte en klänning inför dopet och sen lite saker som hon skulle använda inför dagens lunch.

Idag kommer det hit några mammor med deras barn så ska vi käka lunch tillsammans, mysigt värre. Mamma har dock gått och blivit hes, så hon dricker massa te nu för att lindra halsen. Var lite småförkyld förra veckan som har släppt nu och efter gårdagens "fina sånger" för Kian så måste halsen tagit lite skada... Nåväl, mer te för mamma!





Wow, jag har händer!

Kian har upptäckt sina händer och vill gärna smaka på dem mellan varven. Ser hellre att han suger på napp än sin tumme, det skulle bli lite svårt att lämna bort tummen till kattungarna på skansen/tomten när man vill att han ska sluta med napp/tumme :)


Dans dans dans...

Denna morgon har mamma och Kian dansat runt som galningar i lägenheten (eller mamma har dansat och Kian har fått hänga på - ett riktigt träningspass). Vi väntar på att pappa Tobias ska komma hem och sen ska vi alla ta en promenad bort till thaibutiken och inhandla lite nya råvaror.



Kian: Vilken underbar dag!


Mammas och pappas säng.

I morse efter Kians frukost fick han somna om i mamma och pappas säng. Det tycker han är så mysigt, han brukar ligga och ha sin lilla näsa mot mammas ansikte medans han sover. Underbart!
Nu har mamma gått upp och har plockat undan lite i lägenheten inför dagens besök. Tvätten har sorterats och ska snart köras igång.

Pappa Tobias kommer hem redan vid 14:30 idag ungefär, han jobbar sin tidiga vecka.


Såhär brukar det se ut på morgonen...
Mys i soffan

Det är vår i luften!

Vilket fint väder det har varit idag! Mamma och Kian tog en 45 minuters promenad i solskenet. Pappa Tobias var duktig och var iväg och slängde kartonger och köpte kattsand under tiden. Resten av dagen har vi spenderat med att ta det lugnt (pappa Tobias var iof på gymmet en sväng).

I morgon får mamma och Kian besök av Anette och lilla Theodor, det blir nog en fika och en promenad.


Katterna passade på att sola i sitt torn..


Nya "kompisar"!

Bland det bästa Kian vet är att ligga och prata med sina "kompisar" = leksaksmobilerna ovanför sängen och i babygymmet. När mamma var på IKEA passade hon då på att köpa en som vi kunde hänga ovanför skötbordet.

Succe!


Stor och stark!



Lite suddig bild från igår.. Men här kan ni se att han börjar bli riktigt stark i nacken!

IKEA premiär!

Igår åkte mamma och Kian på en spontantur till IKEA tillsammans med mormor. Kian vaknade lagom till att vi kom till lampavdelningen, den var han väldigt förtjust i - fanns mycket att titta på! Men sen blev han lite kinkig så mamma fick gå och bära på honom tills vi kom till kassan. Då blev han genast nöjdare, precis som att han visste att han äntligen skulle få gå ut därifrån. Kian kanske ogillar IKEA, precis som morfar!

Vi hittade många roliga saker och kom hem med mer saker än planerat (som vanligt).



Sover gott i babyskyddet


Lammskinspläden

Just nu flyttar vi runt lammskinspläden vi fick av farmor och farfar, den används i vaggan, vagnen och nu även i soffan. Kian tycker det är så mysigt att få ligga bredvid på soffan, han kan ligga och titta på hörnlampan och även på mamma och pappa som sitter bredvid..

Sen är det ett perfekt ställe att ligga på mage och träna nacken..


Giraffen Sophie

Kian fick en fin leksak av mammas kollega när han föddes, en liten giraff.

"Sophie the Giraffe / Sophie la girafe är en 100% naturlig bitleksak för ditt barn. Sophie är gjord av naturgummi. Underbara Sophie piper glatt när man trycker på hennes mage. Leksakens ben, horn och öron känns behagliga i barnets lilla mun, speciellt under den tiden barnets tänder utvecklas."



Kian smakar på Sophie...

Mammas egentid..

Idag har mamma och Kian varit och visat upp honom för mammas barnmorska som hon hade under graviditeten, vi talade igenom förlossningen och kollade att blodtrycket var bra. Allt så fin fint ut!

Därför ska mamma ikväll njuta av sitt första bad på 2 månader! Hårinpackning och ansiktsmask ska läggas...


Visst är han lik pappa!

Pappa Tobias tycker inte att Kian är speciellt lik honom, mamma tror att han är blind!
Ända sen födseln har Kian varit en liten kopia på pappa...
Mamma har alltid rätt!


Rutiner

Vilken underbar start på dagen. Solen skiner, Kian skrattar och vi har nu beställt inglasning till balkongen. Ska bli kul att få inreda den med lite fina möbler och växter.

Kians härliga sömnvanor på nätterna fortsätter, han sover mellan 23-06:30 non stop, matning/ny blöja och sen sover vi vidare till 8:30-9:00. De säger ju att när de är kring 3 månader så kan de sova 10 timmar i ett svep på natten och då somna redan vi 19-20. Vi har svårt att tro att Kian ska somna redan vid den tiden, han som älskar att vara uppe på kvällarna och busa/mysa med sin pappa..




Slapp dag.

Igår hade vi besök av Tant Therese, vi hade en riktig trevlig eftermiddag tillsammans. Mycket prat, skratt och gosandes med Kian hann vi med.

Kian var jätte trött igår och somnade vid ca 23 och vaknade till ordentligt vid ca 06:30 i morse. Då blev det matning, ny blöja och prata med pappa Tobias en stund innan han skulle gå iväg till jobbet.

Idag tog vi en snabb vända till centrum men är nu hemma igen och ska ta det lugnt resten av dagen. Mamma la Kian i sängen nu för att se om han kan sova middag lite.



Lilleman innan vi åkte till centrum..

RSS 2.0