Playdate med bästisarna

Igår var vi hemma hos Stefanie/Elmo tillsammans med Magnus/Matilda. Elmo fick visa Kian och Matilda alla sina leksaker och de sprang alla runt och utforskade lägenheten tillsammans.

Efter lunch och en massa lek gick vi ut och åkte lite pulka i backen. Kian var då redan väldigt trött och låg på hallgolvet medans vi andra klädde på oss kläderna. Men så snart han fick lite frisk luft blev det fart i honom igen..

Bilder från dagen...







Öppna förskolan

Idag var det dags för årets första besök på öppna förskolan. Det har varit så mycket annat de senaste veckorna så det har inte blivit av att vi gått dit. Men idag möttes vi upp med Maria&Leo för att busa lite..



Som vanligt så var han jätte trött när det var dags att gå hem men han lyckades hålla sig vaken tills vi var hemma och hann tom få i sig lite lunch innan han somnade..

Nu får vi se hur länge han sover och om vi kanske hinner med lite pulkaåkning i eftermiddag.

Diskpojken!

Om någon undrar vad Kian önskar sig så är svaret lätt - allt som har med städning att göra. Favoriterna här hemma är just nu dammsugaren och diskborsten. Har han väl fått diska en stund så är det krokodiltårar som kommer när man berättar att det är dags att sluta, han vill verkligen fortsätta. Vi ska komma ihåg detta när han blir större och diskning inte är så roligt längre.

- När du var 1 år grät du minsann för att du inte fick diska!





Skridskor på Rudan

Kian hade haft det superbra hemma hos mormor och morfar och var en riktig solstråle när vi skulle hämta honom idag!!
Mamma och pappa hade också en trevlig kväll med middag och bio. Men tomt var det i lägenheten när vi kom hem...
Skönt att ha gossen hemma igen!


Det har varit så himla fint väder idag så man var nästan tvungen att vara ute. Vi tog en promenad ner till Rudan som ligger ca 300 meter från huset så att pappa kunde få åka lite skridskor på sjön. Det var mycket folk och ett härligt vinterväder som mötte oss på plats..





Kian somnade som en stock när vi var påväg hem och sov gott i ca 2 timmar. Han tyckte nog också det var skönt med all frisk luft vi fick...

Kian sover borta inatt..

Nu har mamma precis packat ihop Kians saker och om ett par timmar så ska vi åka och lämna honom hos mormor&morfar. Kian ska nämligen sova över där inatt för första gången, tidigare har de passat honom här över natten när vi var på bröllop i Nässjö.

Ikväll ska mamma och pappa gå på bio och käka lite middag, kommer kännas jätte konstigt att komma hem till lägenheten och att Kian inte är där. Men vi vet att han kommer ha det jätte roligt hos mormor&morfar så vi är inte oroliga.

Men vi kommer att sakna honom!!



Lilleman igår när det var dags för kvällsbadet...

Vad säger katten?

Mjau? Baow? Wow? - Ja svaren kan vara olika...


Besök i stan

Idag har mamma och Kian varit inne i stan och ätit lunch med pappa. Riktigt trevligt!

Var även en sväng på mammas jobb och hälsade på..
Nu är vi hemma sen några timmar och det har blivit dags för middag..
Mexikansk gryta med ris!


En 35 minutare

Helt slut efter dagens lek var Kian när vi var påväg hem. Somnade i bilen och vaknade inte ens av att mamma bar upp honom + tog av alla ytterkläder innan det var dags att sova i sängen.
Men det blev ingen lång sömnstund, i 35 minuter låg han bara och sov innan han beslöt sig för att öppna sina blå och leka igen! Tänk att 35 minuter räcker för att denna lilla kroppen ska orka leka vidare hela kvällen...




God morgon!

En strålande glad Kian slog upp sina ögon för ca 25 minuter sen. Nu vankas det frukost och sen är vi snart redo för dagen.

Ska idag hem till morfars far och morfars mor för en trevlig lunch! Sen blir det nog mer pulka i eftermiddag..


Första ipoden!

Det ska börjas i tid! Här sitter Kian och klickar lite på mammas iPod..


Drar helikoptern


Pulkaåkning

Igår var vi hemma hos mormor och morfar en sväng på förmiddagen för lite pulkaåkning i deras backe. De små kullarna var inget för Kian, han tyckte det var tråkigt utan vi fick gå upp på lite högre höjder så att han fick lite fart. Då var det glädjerop som kom ut när han åkte ner...




Helikopter

Nästan varje morgon vid 8:45 landar det en helikopter som vi kan se från köksfönstret. Det är ingen sjuktransport/polis utan ser ut som en privat ägd.

Hursomhelst har vi som vana att titta på den när den landar och lyfter. Kian blir alltid lika intresserad! När vi inte ser den längre så går vi därför in på hans rum och leker med den fina brio helikoptern han har..


Reflex

Som ni ser på bilden så fungerar reflexerna riktigt bra. Kamerans blixt var så stark så att hela overallen lös upp, detta gjorde att flera av korten vi tog inte blev alltför snygga.
Här var vi i alla fall ute och lekte med Kian i söndags innan det var dags för middag, gäller att passa på att busa ute i snön nu när den har kommit!




Bad

Idag började vi dagen med att möta upp Magnus, Katie och Matilda på Torvalla för att bada lite. Pappor och barn lekte i vattnet medans mammorna agerade fotografer.



Efter ca 45 minuter var det dags att gå upp igen, då hade vi två trötta och småkalla barn. De fick gå in och ta en varm dusch med papporna innan mammorna tog över för påklädnad.

Nu har vi kommit hem och Kian sover som en stock! Ska se om vi kan försöka komma ut och åka lite pulka i eftermiddag...

Grädde

Här fick lilleman smaka på lite grädde som mamma vispat ihop inför gårdagens fika med mormor.

Gott och kladdigt!


Vattenflaska med sugrör

Kian var väldigt förtjust i Matildas fina vattenflaska (Bambino) så vi var bara tvungna att köpa honom en likadan.

Sugröret gjorde att det blev mycket roligare att dricka. Nu går han gärna runt med sin flaska och smuttar!



Bus och lek!

Både igår och idag umgås vi med Magnus/Matilda och Stefanie/Elmo. Man märker att barnen tycker att det är kul att leka av sig och de har väldigt roligt tillsammans..

Alla leksaker dras fram och sprids ut i vardagsrummet!


BM besök - lillebror

Idag var mamma hos barnmorskan för att kolla att alla värden var bra och att lillebror mår bra. Det såg fint ut och hjärtat slog med ca 140 slag i minuten - precis som det gjorde när vi väntade Kian.

Riktigt spännande, bara 15 veckor kvar nu innan vi får träffa ännu en liten prins! ♥

Pulka!

Idag har vi varit ute och invigt den fina pulkan som Kian fick i födelsedagspresent av morfars mor och morfars far. Det gäller att passa på när det var lite nysnö som låg ute på backen och inga bilar har hunnit köra där ännu. Ska försöka lägga upp ett litet filmklipp sen men under tiden bjuder vi på denna bilden


God natt

Lilla älsklingen sover hårt i sin säng efter dagens händelser. Fick besök av underbara Therese och hennes make. De hade med sig jätte fina presenter till Kian i födelsedagspresent!

Tackar och bugar!!!


Titta hunden!

Idag var vi och firade mammas farfar på sin födelsedag. Det fanns en liten söt hund med på kalaset som Kian var efter hela kvällen. Det var lite läskigt i början men det gick snabbt över!


Jag når!

Nu har Kian insett att han når upp till lampknappen på väggen, därför är han nu väldigt förtjust i att släcka alla lampor han kommer åt. Oftast går han in på sitt rum som på videon nedan, stänger dörren och släcker lampan..

Snart kommer han vara tillräckligt lång för att tända lampan och öppna dörren...


Komplett städhjälp

Snart så har han lärt sig...


Lek

K hjälper till att busa lite med missarna innan det är dags för honom att sova..


Gung gung gung!

Man kan alltid gunga, även om det är minusgrader och snö! Jätte roligt tyckte Kian..

Är hos mormor idag och busar av oss lite!


Torvalla simhall

Idag var vi på Torvalla igen så att Kian skulle få bada lite. Han har alltid tyckt att det varit så kul när vi gått på babysimmet så vi känner att vi gärna vill hålla kvar vid hans vattenvana. Skulle vara perfekt om man kunde komma iväg en gång i veckan, får se om vi kan få till det! Måste nog köpa oss ett årskort där.. Blir dyrt om man ska betala per gång.

Vi mötte iallafall upp Magnus och Matilda där men barnen är så vilda nuförtiden så de lekte inget tillsammans utan sprang åt olika håll för att leka med alla roliga vattenstrålar.

Här har ni lite bilder på vår badpojke!






Bilen

Nu har han kommit på hur man får lite fart själv på bilen. Så nu kan han åka omkring lite i kök/vardagsrum. Roligt roligt!


Kian ska bli storebror!

Tror inte att vi har nämnt det i bloggen tidigare, men vi väntar tillökning!! Kians lillebror beräknas till April 2012, vi är såklart superglada och förväntasfulla för ännu en liten söt familjemedlem!



2 januari

Busen är i farten, med kaninen säkert i den ena handen så rensar han lådan med den andra.

Snart ska vi ut i rusket för årets första promenad. Kanske har vi tur och får till en fika i centrum också..


Gott nytt år!!


RSS 2.0