Sol sol sol...



Eftersom det ska bli regn i morgon är vi ute idag och njuter av det vackra vädret...

Fika i Eskilsparken

Idag mötte vi upp Katie/Matilda & Stefanie/Elmo för en fika i parken, riktigt skönt väder så vi la filtarna så att vi hade skugga åt barnen (och Katie) och sol för oss andra. Pappa T var också med en stund men stannade inte kvar så länge, vet inte om det blev för mycket tjejsnack för honom tillslut... Linda kom senare förbi med sin lilla Linnea.

Vi stannade kvar där 4 timmar innan det var dags för oss att promenera hem igen. Vi blev dock inte hemma så länge utan vi packade in oss i bilen och körde hem till mormor&morfar en sväng för att hälsa på. Men vi blev inte där så länge utan åkte sedan hem så att Kian kunde ta ett långt bad innan det var dags för välling.

Han somnade på soffan nu för ca 20 minuter sen och mamma håller nu tummarna för att det var för natten.


snygg uppvikning på hatten!

Årets första dopp..

Igår var vi nere vid sjön och pappa T tog årets första dopp. Kian nöjde sig med att stå lite i vattnet, det var bara ca 20 grader trots allt och hade nog varit för kallt för honom att bada.


7 månader

Nyfödd


7 månader senare...




Familjen!


Bus Kian!






Skön sovställning

En trött Kian idag när han tog en powernap på soffan


Midsommar

Vi hade en fantastisk midsommar tillsammans med de bästa mammorna. Tyvärr jobbade Tobias men han fick med sig en liten matlåda från vår lunch så det räddade kvällen lite för honom. Det blev en heldag för oss, vi kom dit vid 11:45 och åkte inte hem förens vid 01:30. Barnen busade tillsammans hela dagen och vi fick sitta och snacka en hel del.

Katies man Magnus var otroligt gullig och servade oss hela dagen!!








Kian somnade tillslut på soffan efter lite om och men. Han ville gärna vara vaken med oss vuxna! Men men, tillslut kunde inte han stå emot tröttheten längre... När vi skulle åka hem låg han så här i soffan..



Midsommarplaner

Denna veckan har verkligen flygit förbi. I morgon är det fredag och midsommar. Den ska vi "fira" tillsammans med Katie/Matilda/Magnus och Stefanie/Elmo/Patrik, riktigt trevligt ska det bli!

Vad har vi annars gjort? Jo vi har tränat ännu mer på att krypa, Kian kryper varje dag omkring i hela lägenheten för att kolla att allt är där det ska vara. Vi funderar dock på att sätta upp en liten grind ut mot hallen så att han inte kan ta sig ut dit - vi ska fundera på det lite mera..

Sen har vi varit hos mormor/morfar och mormor agerade frisör åt mamma. Både klippning och färgning blev det denna gången - det tackar vi för!



Majskrok till lunch...

Medans mamma diskade så satt Kian i sin stol och smaskade på en majskrok. Det håller hon sysselsatt i ett par minuter i alla fall.



Annars har vi tvättat, städat och varit ute på en promenad. Nu är det dags för mera bus och kryp på golvet...

Vad gör man i bilen?

Mammas nycklar är perfekt underhållning för Kian i bilen när vi kör till ICA Maxi.


Titta! - Jag kan flyga



Idag har vi varit hemma hos gammelfarmor och gammelfarfar för en lunch. Medans mormor agerade frisör på gammelfarfar visade Kian oss andra hur duktig han är på att krypa. Nu på kvällen har vi bara varit hemma och fixat, fått upp lite tavlor och sånt på väggarna. Riktigt trevligt blev det...

Dags att barnsäkra hemmet..

Här hemma händer det så otroligt mycket om dagarna vilket gör att vi inte hinner uppdatera bloggen.. Man får passa Kian nu som verkligen kryper omkring överallt och älskar att pilla på allt som kommer i hans väg. Speciellt saker som står i tv-hyllan (!!).


Cafe Malmen

Idag mötte mamma och Kian upp Stefanie/Elmo för en lunch/fika på Cafe Malmen i Handen. Vi mammor fick i oss en sallad medans barnen lekte med varandra leksaker vid bordet. Grabbarna leker gärna med varandras leksaker men helst av allt vill de leka med samma leksak - samtidigt!




Farsta C och grillning

Idag har vi varit med mormor i Farsta C och kollat lite. Kian fick lite nya kläder (inte så ovanligt) och mamma köpte en superfin klänning som hon ska ha på ett bröllop i sommar. Sen bjöd mamma in sig själv och Kian hem till mormor&morfar på middag, pappa T är borta så då passade det bra med lite sällskap på kvällen.

Bilder från idag..




Undervattens bilder från babysimmet





Här är två bilder från fotograferingen vi gjorde för några veckor sen. Tycker att bilderna blev riktigt bra.. Vi fick alla bilder på skiva + två utskrivna. Den första bilder är när han precis är påväg ner och den andra när han varit nere i någon sekund. Det är så häftigt att man kan se på bilderna hur han håller andan + blåser ut lite luft genom näsan...

Superkiden tar sig framåt..

Nu är vi hemma efter en helg nere i Nässjö. Kian och pappa fick umgås med farmor och farfar medans mamma var iväg på möhippa för fantastiska Anna. Kian hade haft det jätte bra fick mamma berättat för sig och mamma hade haft en kanon möhippa, inga detaljer från den kommer dock läggas ut här..

Tyvärr fick vi inga bilder tagna med vår kamera utan det var farmor och farfar som knäppte alla korten med deras kamera. Istället bjuder jag på en bild som vi tog i dag när Kian åter igen kryper omkring på golvet..


Vilken värme!

Det är riktigt varmt här idag, 26 grader visar termometern! Vi tog en promenad nu på morgonen hem till mormor och morfar för att lämna tillbaka ett busskort som mamma fick låna igår när hon var iväg.

Lekte där en stund och Kian visade oss hur duktig han har blivit på att krypa framåt. Nu går det mycket snabbare än innan och han har förstått hur man ska göra med benen. Snart så flyger han väl fram!!



Nu blir det bloggpaus över helgen, ska vara ute och njuta av det fina vädret och har då inte tid att uppdatera här...

Förbättring!

Igår somnade Kian vid 20:45. Det är en förbättring med ca 30 minuter - alltid något tänkte vi men inte värt att gå upp 2,5 timme tidigare för 30 minuter.. Därför sov mamma och Kian vidare till 09 idag efter ha varit uppe en sväng vid 06 för ny blöja och mat.

Därefter sov han 30 minuter vid 12, 15 minuter vid 15:30 och somnade sen för kvällen vid 19:45 (!!!!) - tjoho!
Fantastiskt! Visst vi var inne och stoppade in nappen vid några tillfällen men han somnade om fort så det var ingen fara.



Här är en bild på Kian när han sov lite middag igår...

Nya sovrutiner

Denna veckan tänkte vi försöka att få Kian att somna lite tidigare på kvällarna. Därför går vi nu upp för dagen när han vaknar första gången runt 06. I morse slog han upp sina blåa vid 06:18 så då gick mamma och Kian upp och gjorde i ordning lite havregröt till frukost. Pappa kom upp straxt efter han med för att göra sig klar för en dag på jobbet..

Sen dess har Kian sovit en stund vid 8 (bara 20 minuter) och sen har han precis somnat nu. Han ska få sova i max 1 timme innan det är dags att gå upp, sen om han vill så får han ju ta en powernap till lite senare. Men han får inte sova något efter kl 15:30 hade vi tänkt. Då borde han vara lagom trött att somna för natten runt 19-20 tycker vi...

Nåja, det blir väl inte som vi hade tänkt oss i slutändan i alla fall. Men man kan ju alltid försöka..



Denna bilden är tagen i söndags när vi var hemma hos gammelfarmor och gammelfarfar på lunch. Superglada killen!

Nu väntar vi på att gammelfarmor kommer hit för en liten fikastund...

För fint väder för bio

Idag skulle egentligen Kian spenderat eftermiddagen med mormor medans mamma och pappa skulle på bio. Men efter att mamma varit ute och promenerat tillsammans med Stefanie/Elmo och insett hur fint väder det skulle vara hela dagen kunde vi bara inte tänka oss att gå på bio.

Bion ställdes in och byttes ut mot grillning i Rudan tillsammans med de bästa mammorna.



Sakta men säkert tar vi oss framåt..


Grillning & Gålö havsbad

Igår mötte mamma och Kian upp två andra mammor och deras barn för lite grillning nere vid Rudan. Ena mammans kille var också med och pappa Tobias anslöt också efter att han slutat jobbet..




Idag packade vi ihop lite frukt och dryck och begav oss sen ut till Gålö havsbad för att slappa lite några timmar. Kian njöt av att ligga på filten och leka i skuggan. Efter ett tag somnade han gott i vagnen och då fick mamma och pappa njuta i 45 minuter i solen innan det var dags att bege sig hemåt igen. Tänkt att 3 timmar bara flög förbi...


Laddad för Ica Maxi


Kian spanar in spegeln

När vi var hemma hos mormor och morfar för ett tag sen fick vi med oss en spegel hem som de inte använder längre. Denna använder vi nu som en liten leksak till Kian. Han tycker att det är roligt att ligga/sitta/stå och spana in sig själv. Mormor har berättat att mamma också älskade att ligga framför spegeln som barn så det är väl inte så konstigt att Kian också gillar det...




Snart dags att sova...


Klipp hemifrån Elmo

Det är bara 7 sekunder långt men här ser ni hur gärna Kian ville ha leksaken. Han ramlar bakåt efter att han har tagit den men snurrar snabbt runt från sidan.


BVC

Idag var det dags för Kians 6 månaders kontroll. De kollade att han använde båda händerna när han tar i en leksak och att han följer den med blicken om det tex ramlar ner på golvet. Sen kontrollerade läkarn även andningen, magen osv.

Vikt: 7860 g
Längd: 68 cm

Lille killen börjar bli stor!


Det var dock precis att vi kom dit i tid idag. Mamma försökte väcka Kian länge länge innan han ville slå upp sina blå. Han sov tillochmed på skötbordet när mamma bytte både blöja och kläder! Men upp kom han och vi var där precis 8:30.
När besöktet på BVC var klart vid 08:45 promenerade vi (läs mamma med Kian i bärselen) hem igen och packade snabbt in oss till bilen för att åka hem till mormor och morfar för att hälsa på lite grann. Morfar var dock inte hemma men det dög bra med bara mormor också såklart.. Mamma blev bjuden på frukost och sen stannade vi och pratade/busade fram till 13 då vi åkte och hämtade upp pappa Tobias vid tåget.


Det var en väldigt busig Kian hemma hos mormor och morfar!


Men han somnade snabbt när vi åkte och hämtade pappa...







Resten av dagen har vi spenderat hemma med att städa, funderat på vart två tavlor ska sitta och njutit i värmen på balkongen.

RSS 2.0