Lek med bästisen Elmo

Nu har mamma och Kian precis kommit innanför dörren.. Har varit hemma hos Stefanie och Elmo hela dagen där vi blivit bjudna på en god lunch + fika. Sen tog vi en gemensam promenad runt i Haninge för att uträtta lite ärenden.



Grabbarna grus skulle hela tiden leka med samma leksak, men kunde här släppa leksaken för att kunna posa för kameran.

Kian by night..


Välkommen August..

Idag har vi varit på välkomstfest för lilla August. Riktigt trevligt och det bjöds på både fika och rolig tipspromenad.
Det fanns mycket småbarn där så Kian hade fullt upp med att flörta vilket gjorde att han var helt slut efter en stund och slocknade då snabbt i vagnen...

Ikväll är pappa ute och gör stan medans mamma och Kian har haft en myskväll hemma..


Kian 6 månader!

Idag har vi firat Kian lite grann på kvällen med paket. Vi sjöng hurra hurra hurra hurra och han skrattade gott.. I morse var även mamma och Kian iväg och köpte en ny bilstol till honom. Vi hade fått ett erbjudande om 25% rabatt på valfri stol som endast gällde idag och då var vi tvungna att slå till så klart. Riktigt nöjda är vi alla med stolen, installerade den ikväll innan vi åkte iväg och handlade...

Vad döljer det sig i paketen?


Tadaaaaa!! En bjällra, en hammare som låter och en fin liten träbil..


Köttfärssås och spagetti

I söndags när vi var på ICA så köpte vi med oss två burkar med mat för barn i 5-6 månades åldern. Den första som vi beslöt oss att prova var köttfärssås och spagetti. Vilken succe! Kian tyckte det var supergott och mumsade i sig, men med risk för att han skulle få ont i magen så har han bara fått smaka små portioner nu denna veckan. Men vi har inte märkt av något annorlunda med magen så nu kan vi börja ge lite mer av det i framtiden. Till måltiden bjuder vi alltid på lite vatten, det går bättre och bättre att dricka..





6638 meters promenad

Igår hade vi inte storslagna planer utan spenderade morgonen hemma tillsammans med alla leksakerna. Vid 13 mötte vi upp Maria&Leo för en promenad.  Det var lite kallt på morgonen så Kian fick ordentligt med kläder på sig som vi senare kunde ta lite allteftersom det blev varmare.




Trött? - Javisst!

Mamma förstår inte att Kian vill vara vaken vid 06:00 när han ser såhär trött ut..



Efter 1,5 timmes bus så såg han ut såhär..


Jag vill inte sova!



Kian igår när han lekte  det sista med plastmasken innan det var dags att sova...

Tyresta Nationalpark

Idag packade vi ihop en liten picknick korg och åkte ut till Tyresta by. Kollade lite på djuren och la oss sen på en filt i gräset och njöt av det fina vädret. Kian satt kvar i sin vagn men var inte ledsen för det. Alla leksakerna var ju med som han kunde roa sig med..








Undervattensfotograf

Idag på babysimmet var det en undervattensfotograf där som skulle ta lite bilder på barnen när de dök. Pappa fick hålla i Kian och göra dyket som blev fotograferat. Bilderna blev jätte bra och vi fick en cd-skiva hemskickad om ca 2 veckor med bilderna - då kan vi visa er.

Sen fick vi också prova en flytväst på Kian för att se hur det funkade. Han verkade trivas bra i den när han låg där och flöt.

Nu ligger Kian utslagen på soffan och sover middag... Det tar på krafterna att bada.


Besök av bästisarna

Idag har mamma och Kian haft besök här av mammaligan - Katie/Matilda, Stefanie/Elmo och Camille/Dylan. Kian stormtrivdes när han hade bästisarna på besök, det var ett tag sen vi sågs nu allihopa (eller iaf kanske 2 veckor) och nu kommer det dröja tills vi alla kan vara samlade igen.

Stefanie och mamma fixade i ordning en 3-rätters meny.. Tog lite kort men glömde såklart att fotografera varmrätten..



Till kvällen var vi bjudna hem till mormor och morfar för lite middag. Mamma och Kian passade därför på att göra sällskap med Stefanie/Elmo som bor väldigt nära dem. Vi fick oss en härlig promenad i solskenet och Kian fick sova lite middag i vagnen. Pappa tog bilen och mött oss på plats,.


Smaka smaka smaka...

När vi var på babyland tidigare i veckan så hittade pappa Tobias en grej som han ville köpa. Den är formad lite som en stor napp och i botten av den så är det massa hål. Man lägger alltså i något som barnet kan smaka på så att de kan vänja sig vid smaken och sen går det bra att tugga på "nappen".



Kian gillade den, här sitter här och smakar på en mango.

Blåbär

Nu när pappa har varit hemma har det inte blivit mycket bloggande som ni kanske har märkt. Vi har mest fokuserat på lilla Kian och har lekt så mycket vi bara kan med honom och även passat på att åka och storhandla och så.

Nu passar mamma på att blogga lite medans pappa är iväg och spelar golf och Kian sover.
Igår till lunch fick Kian broccoli och palsternacka och sen fick han smaka på lite blåbär som efterätt. Kladdigt som tusan, men han tyckte nog att det var helt ok.


Julafton varje dag..

Varje morgon blir Kian lika glad när han får se att alla sina leksaker är kvar..



En vecka tillsammans med oss..

Woho! Det är måndag och nu är pappa ledig med oss i en hel vecka. Har lite olika saker inplanerade under veckan, men inget som är alltför krävande direkt.


Kians mat!

Här ser ni ett urval på vad vi väljer när Kian får sin lunch om dagarna. Just nu har vi potatis/palsternacka/majs/morot och broccoli att erbjuda. Sen har vi även katrinplommon/mango och äpple som efterrätt..

I veckan som kommer ska mamma försöka laga till lite mer mat. Vi tänkte testa på att blanda i lite pepparrot tillsammans med potatisen. Men än så länge är majs fortfarande favoriten..


15 maj - 2011


God morgon!


Babysim & picknick

Det gick jätte bra på babysimmet idag. Kian gjorde 3 fina dyk och blev inte rädd någon av gångerna utan såg mest förvånad ut när han kom ur vattnet. Efter babysimmet gick vi snabbt hem och gjorde oss i ordning för att åka in och möta pappa Tobias i stan när han slutade jobbet.

Vi mötte upp Fam E i Aspuddsparken, tittade lite på djuren innan vi satte oss på en filt och fikade lite. Kian satt och busade så snällt på filten så.



Ett speciellt tack till Monica för den fina tröjan hon stickat till Kian!

Första dyket

Nu sitter mamma och väntar på att Kian ska vakna. Kl 11 är det dags för babysim igen. Tror faktiskt inte att jag skrev om vad vi fick göra sist? Nåja. Förra gången fick barnen dyka för första gången (!!), man fick max göra 3 dyk eftersom det var första gången. Vi provade alla tre med Kian. Första gången gick det kanon och han kom upp och såg lite förvånad ut, andra gången fick han tyvärr en liten kallsup så vi vilade en stund så att han fick hosta och lugna ner sig lite innan det var dags för ett tredje dyk som gick kanon!

Hoppas att det ska gå lika bra denna gången, efter varje dyk ser man till att överösa barnen med kärlek och beröm. Allt för att de inte ska bli rädda för vattnet eller så..


Snart trillar den ut..

När nappen trillar ut när Kian sover så vet man att han sover riktigt hårt...


En eftermiddag på stranden..

Igår när pappa kommit hem från jobbet packade vi ner lite saker i vagnen och begav oss sen ner till sjön för att njuta lite i solen. Tyvärr blåste det lite kallt så vi stannade inte kvar så länge. Men lite njutning blev det i allafall..




Fossingen är så mumsig...


Rullar åt båda hållen..

Nu rullar Kian åt båda hållen från rygg till mage. Det krävdes att jag lockade runt honom de första gångerna men sen så har han rullat själv efter det. Men fortfarande föredrar han att rulla åt det hållet han gjorde det först åt.. Det går ju mycket snabbare iom att han gjort det i några veckor nu..


Inga bilder..

Tyvärr glömde mamma bort att ta bilder när vi var iväg idag. Men det kommer fler tillfällen.. Bjuder er istället på en bild från föräldrargruppen igår där Kian i princip sov sig igenom hela träffen..


Fika i Rudan

Nu ligger Kian och tar en tupplur på soffan och då passar mamma på att packa väskan som vi ska ha med oss idag. Vi ska nämligen träffa lite andra mammor + deras barn vid 12 och ha en fika nere i Rudan (ett naturområde med sjö osv som finns här i Haninge).

Vi har köpt en ny filt som Kian kommer att få ligga och busa på i skuggan medans vi är där.. Ska försöka komma ihåg att ta lite bilder som jag kan bjuda på ikväll.

Kian gungar!

Mormor och morfar har varit så snälla och köpt en gunga som de hängt upp på deras baksida. Så igår när vi åkte dit för att äta lite middag så passade vi på att inviga den.



Kian var som ni ser väldigt skeptisk till en början och satt mest och funderade. Men det lossnade när vi provade lite senare och då fick vi några fina leenden och lite skratt.

IKEA utan barn.

Igår lämnade mamma Kian hemma hos pappa och åkte iväg med Stefanie till IKEA. Det var första gången vi träffades utan barn. Vi gjorde båda två många bra och fina inköpt, mamma kom bla hem med en ny matstol till Kian. Blev lite inspirerad av Stefanie som skulle köpa en sån fin stol till Elmo.

Pappa fick en ny wokpanna och sen var det nog mest saker till Kian som handlades.



Se så snyggt hans öra är vikt..




Playdate

Igår hade mamma och Kian en playdate inbokad med Kians bästiar Elmo, Matilda och Dylan. Vi mötte därför upp Katie/Matilda och Stefanie/Elmo och gjorde sällskap hem till Camille/Dylan där vi blev bjudna på en riktigt god lunch och efterrätt!!

Det var som vanligt full fart på barnen och de "pratade" och skojjade med varandra. Barnen blev alla trötta och när det var Kians tur att somna stoppade mamma ner honom i vagnen i hallen. Där somnade han hårt och låg faktiskt fortfarande och sov när det var dags att åka hem. Mamma la därför bara på en filt och sen fick overallen användas som filt också, dumt att ta upp honom för att sätta på sig kläderna när han sov så gott. Då hade han garanterat vaknat! Mössan fick dock sättas på.

När vi kom fram till Haninge igen efter lite trixande att hitta hållplatsen vid gullmarsplan så väntade vi ca 10 minuter på mormor innan hon slutade jobbet så att vi kunde göra sällskap hem. Mormor och morfar var nämligen barnvakt och Kian igår medans mamma och pappa var iväg på möte i bostadsrättsföreningen där numera mamma är med i styrelsen (!!).

När vi kom hem var Kian nybadad och hade fått sitt kvällsmål, han hade varit så snäll och de hade busat en hel del berättade dem.



Idag har vi inte gjort något speciellt alls, tog en liten promenad i Ergon upp till centrum bara. De höll på att serva hissen så därför orkade inte mamma hålla på att bära ner vagnen. Smidigt då att bara kunde knäppa på sig en bärsele...

Wakey wakey...

Vakna och snart redo för dagens äventyr..


Besök på jobbet

Idag (eller rättare sagt igår, detta skrivs ju nu efter midnatt) var Kian och mamma inne i stan och hälsade på några kollegor på mammas jobb. Alltid lika trevligt att träffa de underbara tjejerna, Kian verkade stortrivas bland alla söta tjejerna. Lilla charmören...

Vi åkte in tillsammans med Anette och hennes söta Theodor. De gjorde sin första tur på buss och pendeltåg idag - grattis grattis säger vi!

Nu på kvällen har vi inte gjort något speciellt. Bara det vanliga, bus och lek när pappa kommer hem och sen har vi fixat ordning en fårpläd som vi ska ha i sittvagnen. Köpte ytterligare en till igår på Babyland (nu har vi alltså 3 st), men denna skar vi några hål i så att vi skulle få igenom Kians spännen.

Nu är det dags för mamma att gå och lägga sig, Kian och pappa sover sen några timmar tillbaka... Bjuder på den här bilden på pappa och Kian..


Tråkigt väder = tråkiga planer

Vilket tråkigt väder det är! Inte alls roligt.. Kian tar därför en sovmorgon och sover fortfarande medans mamma passar på att gå upp och äta en lugn frukost. Idag ska vi bara vara hemma och försöka tvätta och städa lite grann innan pappa kommer hem från jobbet.. Inga storslagna planer alltså. Resten av vecka är fullsmäckad med saker så det blir rätt skönt att ta det lugnt idag...


Playdate

Såhär glad var Kian i morse innan vi gick iväg och skulle träffa de andra mammorna för en playdate hemma hos Anette.



Som vi skrev tidigare var vi alltså hemma hos Anette idag. Vi var totalt 6 mammor + deras barn där idag. Riktigt trevligt och barnen fick leka av sig ordentligt!

I morgon ska vi gå iväg till babyland och kolla på en sittdyna som Kian kan ha i vagnen. Vill att han ska ha det lite mysigare, just nu känns det så tomt där inne...

Bus med morbror

Här busar Kian med sin morbror/gudfar när vi var nere i Småland över påsk..


Valborgsfirande

Igår åkte hela familjen hem till gammelfarmor Elsie och gammelfarfar Göran tillsammans med mormor för lite valborgsfirande. Morfars brors familj anslöt också till middagen. En riktigt trevlig kväll som vanligt.. Vid 18:30 gick vi tillsammans bort mot brasan.. Kians första!



Kian låg tryggt i vagnen när vi kollade på brasan...



RSS 2.0