Majbrasa och sittdel

Tror inte att vi har nämnt det tidigare men vi har bytt till sittdelen i vagnen nu. Eftersom Kian gärna vill sitta upp när han är vaken och blir lite sur om han får ligga ner i vagnen så testade vi en dag att byta och det fungerade jätte bra. Så nu tänkte vi köra på den istället...

Var ute på en liten promenad idag för att hitta ett minneskort till mammas nya kamera som hon fått av Kians farmor och farfar (tack!!), Kian somnade gott i vagnen när vi var endast 50 meter från huset.

Ikväll ska vi iväg och kolla på en majbrasa...
Lite bilder från idag..




Klippning

När Kian fyllde 5 månader var det dags för att klippa håret igen. Det växer så himla fort på hans lilla huvud så mamma ville gärna fixa till det lite grann.

Före


Efter


Inte jätte stor skillnad, men nu är det i alla fall lite mer jämnlångt. Snabbt fixat med trimmern.

5 månaders vaccin

Idag var det dags för 5 månaders vaccinationen för lilla Kian. Allt gick så bra, vid den första sprutan gjorde han inga ljud ifrån sig och vid den andra blev han lite ledsen när hon skulle dra ut nålen. Men efter 5 sekunder gick det över och han fick komma upp och mysa en stund i mammas famn innan kläderna åkte på igen..

Vikt: 7060 g
Längd: 67,5 cm




Sist vi tog sprutan fick han feber och nu sist när vi kollade hade han bara 37,8 så det blir förhoppningsvis inte mer än så. Han har sovit ganska mycket under dagen och det behövdes nog. Han somnade nu för natten vid ca 20:10...

Öppna förskolan

Igår var Kian och mamma i princip hemma hela dagen, vi tog endast en liten promenad bort till Mekonomen för att hämta bilen som var på en kort service där.
Idag ska vi däremot gå iväg till öppna förskolan för att busa lite med Kians kompisar, söta Linnea skulle komma dit och sen får vi se om även Elmo dyker upp.



Kian med leksaken han fick från farmor och farfar

Mamma 25 år!

Mammas 25 års dag firades hemma med en god middag + paketöppning tillsammans med familjen. En riktigt härlig dag! Kian var på topphumör hela dagen och gav tom mamma en sovmorgon fram till efter 10..



Det får nog bli ett senare firande också tillsammans med några vänner....

Glad påsk på er!

Som ni har märkt har vi haft uppehåll i bloggen över påsken. Vi ägnade oss istället med att umgås med nära och kära i Småland. Hela mammas familj hade åkt ner för att fira påsken tillsammans. Grabbarna skulle även ut i skogen för att röja lite medans vi kvinnor + Kian tog hand om huset.

På skärtorsdagen tog vi bilen ner efter att pappa Tobias slutat jobbet. Det var inte en rolig resa, men inte pga Kian utan det var katterna som strulade. Men men.. Vi kom ner tillslut..

På långfredagen åkte vi upp till Nässjö för att hälsa på och äta middag tillsammans med Kians farmor, farfar och farbror. Kians mormor och morfar var också med. En riktig familjeträff!



Påskafton och påskdagen spenderades tillsammans med mammas familj igen. Grabbarna var ute i skogen båda dagarna medans vi pysslade mest vid huset. Men några långpromenader hann mamma och Kian med så nu har vi verkligen testat att köra vagnen i terräng. Mormor följde också med som lite sällskap! Lite nytta gjorde vi andra också, hjälpte till att samla ihop kvistar på en stor äng och sen hjälpte mamma gammelfarfar att tvätta bilen + traktorn.



Kian fick också träffa på får och lamm för första gången. Han blev lite rädd när de började låta men pappa Tobias lugnade honom snabbt. Men vi har varit ute otroligt mycket denna helgen och det har verkligen fått en att bli trött. Man är inte van vid all frisk luft.
Man är intKian har somnat runt 19:30-19:45 varje dag, ca 1,5 timme tidigare än vanligt!






Nöjd!



Behöver vi ens skriva något?

Mamma&barn träff

Igår mötte vi upp några mammor + barn från "mammaligan". Vi möttes vid biblioteket och tog sen en lugn skön promenad i solen hem till Katie. Där fikade vi och hade det riktigt trevligt.
Alla barnen var så glada och duktiga..



Kian var nyvaken och lite skeptisk när Katie skulle ta ett kort...


Kläder & solsken

Det finns inte så mycket tid över om dagarna nu när vi kan uppdatera bloggen. Men vi gör så gott vi kan.

Idag tog mamma och Kian en promenad i solskenet, passade på att gå förbi centrum och handla lite saker inför mammas födelsedags middag med familjen i morgon. Hämtade också ut et paket med kläder som pappa och mamma beställt. Kian ville också ha lite nya kläddes, så vi gick in till mormor och la en liten beställning..

På tal om solsken, vilket fantastiskt väder vi har fått! Jätte varmt och skönt ute. Kian är strålande glad nu för att han slipper ha massa tjocka kläder på sig när vi går ut. Nu ligger han bara på fårskinnspläden(den reglerar ju värmen) i vagnen med en extra långärmad och mössa. Perfekt!

Medans mamma skriver detta ligger Kian på mattan och busar med sina fötter..



Varför ligga och slappa i babysittern när man kan sitta upp ordentligt?

Majskrok

Vad är det här för gott?



Vi smakar så får vi se...


Solglasögonshopping...

När vi är ute och går och Kian promt vill sitta upp i vagnen slutar det oftast med att han blir lite ledsen för att han får solen i ögonen (eftersom man inte kan sitta under sufletten). Därför tog vi en promenad upp till centrum igår för att leta efter ett par solglasögon till lilleman...

Självklart gick vi till mormors jobb och där hittade vi några fina. Vi provade dessa gröna men beslöt oss sen för att köpa ett par svarta. Smidigast då de passar till allt...



Efter solglasögonshoppingen väntade vi på mormor i 10 minuter och gjorde sällskap hem till dem där mamma blev bjuden på middag (grillat). Riktig trevligt och Kian var på strålande humör.

Morfar gjorde oss sen sällskap hela vägen hem så att vi slapp gå ensamma..
Tack tack!!

Mamma och Kian har egentid...

Igår var pappa iväg på lite egna äventyr (är påväg hem nu), vilket betydde att mamma och Kian fick vara ensamma. Vi gick iväg på babysimmet där vi fick öva lite mer på de olika greppen vi gått igenom. De hällde vatten på hans huvud (fortfarande skoj) och sen fick han träna balansen genom att sitta på mammas händer i vattnet. Han var jätte duktig och satt riktigt stabilt..

Han kan ju sitta själv nu kortare stunder om man sätter honom på golvet. Dock faller han framåt när han vill ta sina intressanta leksaker i närheten som han sina leksaker som oftast ligger i närheten.



När pappa är borta (och det är lördagskväll) bryter vi lite mot rutinerna och man får somna på soffan och sova i mammas och pappas säng hela natten..


Snart natti...

Photobucket Pictures, Images and Photos

Nu ligger Kian i soffan, redo för att sova. Mamma och pappa ska snart äta en sen middag...
Idag har vi varit inne i stan och lunchat/fönstershoppat med Elin och söta August..

Slut efter bus



Det blev väldigt mycket bus och lek med bästisarna Elmo, Matilda och Dylan idag. Vi radade upp alla barnen så fint på golvet och knäppte många fina kort. Det blev en hel del skrik (av glädje) och barn som gärna rullade runt och tog på varandra. Riktigt härligt!

Mamma och Kian tog sen en skön promenad hem till pappa där det blev ännu mera bus. Sen provade vi även på att äta lite potatis och majs blandning. Mums tyckte Kian! Just nu ligger han och sover så sött (se bild ovan)..

5 år

Idag har mamma och pappa varit tillsammans i 5 år.. Därför beslöt vi oss för att gå ut på en liten shoppingrunda. Pappa fick 3 par nya skor och mamma 2 par jeans och en väska. Kian sov gott i vagnen medans pappa provade alla skor och sen när det var mammas tur att handla var Kian vaken och satt upp i vagnen och busade med pappa (och sina leksaker).



I morgon ska mamma och Kian iväg och träffa hans bästisar, ska bli riktigt trevligt!

Skönt att sova...

Idag har mamma och Kian varit inne i stan och ätit lunch/fikat med två av mammas kollegor + deras söta barn.
Kian ville inte sova när mamma försökte natta honom i vagnen när vi var hemma hos Michelle, satte honom därför så att han fick luta sig mot famnen och vips...


Vilken intensiv dag!

Nu är vi hemma och ska slappa resten av dagen. Mamma gick upp redan vid 06:45 idag och gjorde sig klar för att åka och hämta mormor och morfar som kom hem från New York. Kian fick stanna kvar hemma med pappa och de sov båda så gott när mamma åkte.

När hon kom hem igen satt pappa uppe med Kian i soffan, han hade vaknat 15 minuter innan hon kom hem och var hungrig. Tur att pappa kunde stilla hungern med lite ersättning!

Vi åkte sen hem till mormor och morfar igen efter någon timme och fick superfina saker de köpt åt oss alla där borta! Tack tack tack! Sen packade vi in oss i bilen allesammans och åkte hem till morfars far/mor för en supergod lunch!


Promenad i bärselen..

Efter babysimmet igår tog mamma och Kian en långpromenad (8 km) hem till morfars far/mor, Kian är alltid så trött efter att vi har badat så han sov hela vägen. Morfar mor kom och mötte oss en bit på vägen så vi fick sällskap den sista. Vi blev bjudna på god lunch (fick även med lite rester hem) och gott fika!

Men det blev bussen hem, vi (läs mamma) var för trötta för att orka gå hem också...

Nu har vi nyss kommit hem från babyland, mamma tog premiärturen ute med Kian i Ergobabyn. Riktigt smidigt att bara kunna spänna på sig den och slippa vagnen när man bara ska ut en snabbis. På babyland handlade vi solskydd till bilen, stackars Kian blir så förbannad när han får solen i ögonen när vi åker och detta ska han nu slippa..


Babysim gång 3

Som vanligt som var inte den ordinarie läraren på plats utan vi fick en vikarie istället. Denna gången var det mer träning på mag/ryggläge och sen fick vi också prova att hälla vatten över huvudet på dem. Kian blev inte rädd utan sken istället upp som en liten sol när vattnet rann ner i ansiktet på honom. Men blinka det gjorde han inte, så ögonen var fulla med vatten länge innan han verkade tycka att de var i vägen och äntligen blinkade..

Nästa gång ska mamma och Kian gå själva, pappa ska byta ut det varma vattnet (34 grader) på babysimmet mot havet. Kallt! Tur att det finns en bastu han kan värma sig i efter...




Mums!

Oooooohhh... Vad katrinplommon smakar gott!


Mys med Therese



Idag har Kian och mamma varit hemma hos Therese och Peter. Massa flörtande, mys och pussar blev det för Lilleman. Han sover nu gott i vagnen påväg hem..

Risgröt

I morse fick Kian smaka på lite risgröt, han var inte så hungrig när han väl skulle äta men lite gick ner i alla fall. Resten hamnade som ni ser... Utanför munnen..



Tungan är självklart med på bilden också...

Kian rullar runt!

Idag lossnade det för Kian, han har nu börjat rulla från rygg till mage. Innan har han rullat från mage till rygg några gånger men det är nog mest för att han har tappat balansen när han legat på mage..



Nu rullar han runt hela tiden om man vänder tillbaka honom, ska försöka locka fram att han rullar åt andra hållet med. Dvs från rygg till mage fast motsatta hållet...

Tungan

Kian har börjat leka med sin tunga mer och mer. Den dyker upp i nästan varje leende man får numera.
Såhär glad var Kian i morse när det var dags att gå upp..


Solglasögon

Kian tröttnade på att ligga ner i vagnen efter ett tag under vår promenad, mamma satte därför honom upp i vagnen och där kunde han sitta och titta på alla människor omkring sig. Vi var och hälsade på mormor snabbt på jobbet för att önska henne en trevlig resa till NY.



När vi kom ut låg solen så dumt att Kian fick den i ögonen, men mamma hade en bra lösning som Kian verkade trivas med.




Jag vill titta!

Här övervakade Kian mammas bakning i fredags.



Det var tydligen väldigt intressant att se hur köksberedaren gick runt runt runt. Mamma förvånas fortfarande över hur han kan somna ibland när denna är igång. Men han somnar alltid som lättast när man dammsuger eller så, tror att pappa vill att mamma använder detta tricket varje dag!


Ställer bebisar om tiden?

Igår var vi hemma hos mormor och morfar på middag för att äta lite middag, grillen skulle testas för första gången i år.. Morfars far/mor var såklart också där. Kians mormor och morfar åker nämligen iväg till New York om ett par dagar så vi passade på att träffa dem innan de åker iväg (och mamma kunde lämna över en liten önskelista).

Kian är tillbaka till att han vill somna runt 22 istället för 21 som det har varit tidigare. Men det kan ju bero på sommartiden, den är ju 21 i hans huvud (om han nu inte har ställt om sig?).



Så här glad blir man när mamma berättade att vi ska få besök idag av Kians bästisar!

Palsternacka

Kian har inte alls varit så glad i potatis de två senaste dagarna så därför beslöt vi oss för att byta sort igår. Han fick istället för potatis smacka på lite palsternacka och visst tyckte han det var gott. Eller det verkade som det i alla fall. Han fick i sig betydligt mer än vad han har fått av potatisen de senaste dagarna...

Fick också tipset av Katie att kanske börja med gröt, så idag när vi var på ICA köpte jag hem lite risgröt.



God morgon!


Det går framåt.

Pappa var lite skeptiskt till att det skulle ha hänt något till denna gång på babysimmet och att Kian skulle göra något nytt. Men det fick han äta upp... Kian var modigare och starkare. Höll uppe huvudet jätte bra när han låg på mage och har nu börjat sparka duktigt med benen. La man en leksak framför honom försökte han simma efter den...Fötterna både sparkade och gick som en groda.

Men det som var roligast och härligast att se var att han nu har börjat plaska, riktigt ordentligt.. Han tyckte det var jätte roligt och vatten stänkte upp i hela ansiktet på oss och honom. Han var helt röd i ögonen efteråt...
Efteråt var han såklart jätte trött, 30 minuter långt pass med plask och sparkar tog musten ur honom (precis som förra gången). Han blev jätte ledsen när vi skulle sätta på honom kläderna, men när det var klart och han fick ligga i vagnen somnade han nästan på en gång..

Han sover fortfarande kvar i vagnen nu (ca 40 minuter senare) och lär sova en stund till...

Lek och bus

Denna lördagsmorgonen startade med lite bus för Kian i sängen innan vi alla gick upp. Sen får han som vanligt sitta i sin stol i köket och leka med sina leksaker en stund medans vi förbereder frukosten.



Vid 11 idag är det dags för babysim igen, ska bli riktigt kul. Får se hur pigg Kian kommer att vara då det är runt 11:15-11:30 han normalt somnar och sover lite middag. Kanske går mamma lite tidigare iväg med honom så att han kanske somnar 10 minuter i vagnen eller så..

Idag ska även pappa bada så det kommer tyvärr inte bli några bilder...

Träna tillsammans..

Idag har mamma och pappa varit och tränat tillsammans för första gången på väldigt länge. Vi har inte velat lämna in Kian på MiniSats ännu eftersom han är så "liten". Mormor kom hit idag så att vi kunde gå iväg och tränat tillsammans. När vi kom hem möttes vi av en liten pojke med magknip, stackarn hade varit ledsen i ca 15 minuter innan vi kom hem och det var inte mycket varken mormor eller vi kunde göra. Men efter ännu mer massage och trixande lugnade han ner sig igen..

Tror att det är en stor omställning för lilla magen när han börjar smaka på lite potatis och får lite ersättning på kvällarna. Kanske ska vi prova med lite katrinplommon puré om det fortsätter så att han får igång magen lite...

Igår somnade han vid 21, vaknade igen vid 21:45 och var jätte ledsen. Han hade förmodligen haft en mardröm, efter en liten stund tröstande och gosande så somnade han om och sov sen fram till 7 i morse. Jätte skönt!

Nu är pappa iväg och handlar, ikväll ska vi baka en egen pizza till middag.



Idag har vi också tvättat hälften av fönstrerna på balkongen, resten får vi ta i morgon (om vädret tillåter).

RSS 2.0