Fina presenter av farmor & farfar



Kian fick så många fina paket av farmor och farfar igår. Traktorn, fina böcker, målarblock och pennor.
Han invigde målarblocket och pennorna tillsammans med farfar igår innan det var dags för middag.

Trotsar regnet

Vad gör man inte när man har en son som älskar att gå ut? Det var bara att sätta på sig regnkläder, stövlar och ge sig ut för att plaska i alla vattenpölar...






Besök av farmor & farfar

Idag och imorgon har vi besök av Kians farmor och farfar. Kian fick bla denna fina traktor av dem när de kom hit idag = överlycklig pojke här hemma.




Gott med mellis


Jobb och vila

Efter en shoppingtur på maxi och en sväng med dammsugaren ligger vi och tar en välförtjänt vila på soffan. Efter lunch ska vi fortsätta rensa inne på Kians rum...


Promenad till centrum

På förmiddagen tog vi en promenad upp till Haninge Centrum för att kolla på lite mer kläder åt Kian. Ska nämligen rensa ut lite i hans garderob tänkte jag så att vi får lite mer plats. Var förbi mormors jobb (Lindex) och hittade 6par strumpor och 2 pyjamasar. Nu ska vi ev köpa lite fler tröjor och byxor bara, tror att det kommer gå åt mer kläder än vad man tror när de går på förskolan (om man inte vill tvätta hela tiden).




Lek med Theodor & Leo

I morse kom Anette och Theodor hit och sen gick vi bort till lekparken där vi även träffade Maria/Leo. Öppna förskolan har stängt denna veckan så då får vi roa oss ute på annat sätt. Men det är ganska skönt ute i luften även om det idag blåste lite kallt. Barnen som springer runt är varma, det är mest vi mammor som fryser lite.



Han tyckte också att det blåste ganska mycket...

Mötet med traktorn!


Ballongen

Kian blev helt till sig när han såg att ballongen han fick på Stadium igår fanns kvar i morse..



Nu är det snart dags att gå ut och leka lite...

En fin helg

Vi har haft en jättefin helg, solen har varit framme och vi har kunnat vara i lekparken med Kian. Har även fikat och ätit våfflor ute på balkongen och söndagen avslutade vi med grillning hemma hos mormor och morfar.




Rita rita rita!

Mormor och morfar har köpt hem lite kritor som Kian kan leka med när han är här på besök.

Se här vilken fin tavla han målar...


Fika i solen

Vi tog en liten fika ute på balkongen i det fina vädret..


En lördag i lekparken

Upp vid 06:20 och sen har det varit fullt ös hela morgonen. När pappa hade vaknat och fått i sig lite frukost begav vi oss ut till lekparken i dryga 1,5 timme.

Nu är vi hemma och har alla ätit lunch, Kian ligger i sin säng och somnar nog vilken minut som helst.




Fredagsmys

Väntar på pappa och gör oss redo för kvällen. Fredagsmys!


Besökte hästarna..

Kian är väldigt förtjust i hästar så därför passade mamma på att ringa till morfars mor/far och kolla om vi fick komma över för en fika och sen kunde vi även passa på att gå bort till blåkulla för att kolla på hästarna som finns där.

Efter en lång promenad i det vackra vädret så var vi äntligen framme och fick syn på lite hästar, Kian blev så lycklig när han äntligen fick se en häst på riktigt (har har sett en tidigare men han var så liten då så det minns han inte).
Han fick tom klappa lite på hästens mule, först en gång när morfars mor höll i honom och sen höll mamma honom andra gången.

Innan vi gick in så passade vi också på att gunga lite, man får inte nog av detta vackra väder!
Nu sover gossen i sin säng och drömmer säkert om förmiddagens äventyr...




En strålande fredag

Ännu en dag med ett underbart väder ute! Här hemma klev vi upp vid 06:15 och sitter nu vid frukostbordet och spanar efter fåglar..


Förmiddagen i bilder

Idag bestämde mamma att det var alldeles för fint väder ute för att vara inne på öppna förskolan. Därför ringde vi upp Maria/Leo och frågade om de hade lust att gå till Eskilsparken (gropen) istället för att leka parken och de ville de så gärna.

Så först gick mamma och Kian förbi förskolan och hämtade lite papper där inför inskolningen (som är om ca 2 veckor!!) och sen mötte vi upp Maria/Leo i centrum för en gemensam promenad till gropen.



Barnen hade roligt och vi mammor hade det skönt också som fick vara ute i det vackra vädret..
Vi kom hem straxt efter 12 och har nu fått i oss lite lunch. Mamma sitter just nu och lyssnar på Kian som är inne i sin säng och vägrar somna trots att han är trött. Inget gråt utan det är mest tjoande och prat med alla leksaker som han ser i lådorna. Får se hur lång tid det tar tills han somnar...





UPPDATERING 10 minuter senare: Nu orkade han inte stå emot längre och somnade gott.. Ligger inte på kudden men vad gör det, huvudsaken är att han sover gott.




Traktorn arbetar

Häromdagen stod Kian vid balkongdörren och ropade på mamma. Sprang dit och undrade vad han ville, han pekade ut mot balkongen så mamma öppnade dörren och ut sprang han. Vad såg han då? Jo en trakor (såklart) som sopade upp sanden på våra vägar... En lycklig pojk stod sen på balkongen och följde arbetet med spänning!


Lek i solskenet

Igår fick vi finbesök här hemma av Stefanie/Elmo och Maria/Leo. Anette/Thedor skulle egentligen också ha kommit men hade tyvärr blivit sjuka. Det var fullt ös på grabbarna och Kians rum som var städat innan de kom var på 5 minuter helt fullt med leksaker. Resten av lägenheten följde snart i samma spår - tur att det går snabbt att städa undan :)

Efter ett par timmars lek inomhus och lite fika (mamma hade gjort en cheesecake som hon bjöd på) så bestämde vi oss för att gå ut och leka lite i det fina vädret. Magnus ringde och hade precis hämtat upp Matilda från dagmamman och ville gärna ansluta.





Vi var nog ute i ca 1,5 timme innan det var dags för alla att röra sig hemåt. Det var middagsdags och snart dags för nattning av alla barnen. En kanon rolig lekdag som avslutades i en solig lekpark, kan inte bli bättre!

Bus och lek!

Har idag haft en playdate men det får vi berätta mer om i morgon för nu är vi alla helt slut...


Mys i saccosäcken

Under eftermiddagen lyckades Kian sitta still i några minuter och läsa en bok i sin fina saccosäck. Det är inte ofta han har tålamodet att sitta still men det gick bra en stund när mamma tog fram en bok han inte hade sett på ett tag.




Möta pappa vid tåget

Igår gick vi och mötte pappa vid tåget, vi brukar försöka göra det när vi inte behöver laga någon middag (de dagarna vi äter rester dvs). Det tar sin lilla tid när Kian ska gå själv så man får tänka på att gå ut i god tid så att vi hinner vara ute en stund innan tåget kommer in.

Igår hittade Kian en pinne som han släpade med sig under hela promenaden, sen hittade vi även massa fina stenar och kottar men dessa lyckades han låta bli att släpa med sig.


Öppna förskolan

Imorse tog vi en promenad upp till öppna förskolan i St: Eskilskyrkan för att Kian skulle få träffa lite andra barn och leka av sig lite. Han tycker alltid att det är så kul att komma dit och bara springer rätt in, det är knappt så att man hinner få av honom jacka och skor innan han springer iväg.

Vi kom dit runt 09:30 och stannade fram till 11:30 när de stänger. Vi hann med massa lek och hade även tid för en liten mellis. Vi träffade även Maria/Leo där så mamma och Maria kunde sitta och prata medans grabbarna röjde runt.

Som vanligt är Kian en liten charmör och hängde gärna med flickorna som fanns där.


Familjemys

En mysig familjehelg börjat lida mot sitt slut. Vi har spenderat tiden med att bara mysa och leka med Kian, man kan säga att han har varit väldigt nöjd med all uppmärksamhet. Han kommer nog att bli lite extra ledsen när pappa är borta på jobbet igen i morgon..

Både igår och idag har vi varit ute ganska mycket och lekt. De håller på att bygga lite nya hus en bit bort och det står en grävmaskin parkerad på inhängningen som Kian gärna vill titta på. Sen har vi åkt lite kana och pillat lite i gruset...

Äter gör han som en häst igen, han äter nog igen allt han missade när han var lite dålig i magen. Han har även börjat sova på sitt rum igen efter vår sjukvecka. Han sover gott där inne, somnar normalt vid ca 20:00 och vaknar upp runt 06:00, har man tur så somnar han om kanske 1 timme till efter att han fått en flaska välling men annars så stiger vi upp då.


Promenad till Coop



Igår bestämde vi oss för att ta en promenad ner till Coop för att handla lite och ev kolla på gummistövlar till Kian inför förskolestarten. Mormor hade inget speciellt för sig på sin lediga dag så hon kom förbi och gjorde oss sällskap ner. Det är inte så långt att gå men när Kian ska få gå själv och titta tar den normal promenadtiden på 7 minuter istället 35 minuter.

Det är svårt att slita sig när vi kommer till rondelllen, det är för många fina lastbilar, bussar och bilar som åker förbi då som han vill titta på.

Ritar

Tror det är dags att kanske köpa några kritor eller liknande åt Kian. Han har blivit väldigt förtjust i att rita..

Eller kallar man det rita när han bara drar en massa streck? :)


Playdate med Theodor och Elmo

I onsdags var vi som vi skrev tidigare hemma hos Anette för en playdate. Barnen hade jätte roligt tillsammans och busade i flera timmar så det var nog tur att Kian han med en liten sovstund innan, annars vet man inte hur han skulle orkat med.

Det var stor lycka för vår pojk när han hittade Theodors mini dammsugare och när den väl var funnen då släppte han den inte. Han blev helt förkrossad när vi var tvungen att pausa dammsugarleken lite för att äta lite mellis, stora krokodiltårar kom och han försökte slänga sig på golvet - lilla vännen...



Anette satte senare på radion och då hade vi helt plötsligt 3 st killar som dansade. Kunde inte låta bli att filma dem lite..


Stan med mormor

Igår träffade vid mormor vid 9:30 och tog tåget in till stan. Mamma ville gå förbi NK och köpa sig en Bugaboo Organizer som hon kan ha som Kians skötväska istället för den andra som kommer att användas till lillebror istället.

Vi passade också på att äta lunch med pappa T när vi ändå var i stan och när vi gör det brukar vi gå till Vapiano. De har bra med plats så det är aldrig något problem att ta med sig barnvagn.



Kian fick gå själv från centralen ner till NK och sen var det inga problem att sätta sig i vagnen och vila de trötta små benen. Han sken som en liten sol när han fick gå själv, han fick kolla på alla flaggor, alla bussar och lastbilar och sen hälsa på alla människor vi mötte. Han stannade också till brevid en ca 4 årig flicka som stod och dansade bredvid sin mamma och ville visa upp sina egna dansmoves. Hon blev lite rädd och förvånad när det helt plötsligt stod en liten kille och tokdansade bredvid henne.. ♥

Efter sin långa promenad ner till NK och sen nästan hela vägen tillbaka till centralen var det en väldigt trött kille vi satte i vagnen efter lunchen. Han somnade snabbt och sov sen sig igenom mamma och mormors lilla shoppingrunda på stan och resan hem. Blev nog totalt ca 2,5 timmar sömn där på eftermiddagen..



Gårdagskvällen spenderade hela familjen hemma hos mormor/morfar tillsammans med morbror och morfars mor/far. I helgen var de flesta upptagna med jobb och därför passade en torsdagmiddag bättre.

Redo för avfärd

Se så tålmodigt han står och väntar i hissen på att dörrarna ska öppnas..

(detta var när vi skulle hem till mormor/morfar för ett par dagar sen)


Snart redo för play-date

Nu i eftermiddag ska vi hem till Anette/Theodor tillsammans med Stefanie/Elmo för en liten play-date. Inför detta har vi laddat upp med liten kyckling+pasta till lunch och nu ligger han och sover så sött på sitt rum.

Hoppas att han ska sova i ungefär 1 timme så att han är någorlunda pigg när vi ska gå iväg. Numera får han alltid gå en bit bredvid vagnen när vi är ute, inget stressande här inte. Han tycker det är så roligt att gå själv så varför skulle han inte få det..


Huboten jobbar vidare...

... och han gör ett väldigt bra jobb! Vår lilla kille älskar att städa, kör slut batterierna på stackars dammsugaren..



Ballong

Igår var vi i centrum och fikade tillsammans med Stefanie/Elmo. Kian fick då denna ballongen av en kille som delade ut dessa. Oj så glada vi blev!!

I morse fick han leka med den en stund igen....



Det är vår i luften

Efter en vecka av massa sjukdomar tog vi oss i helgen ut hela familjen för att njuta lite av det vackra vårvädret.
Snön är borta och snart hoppas vi att allt grus sopas bort från vägarna - sen är det verkligen vår.




iPoden igen...



Inte friska ännu men här bjuder vi på en liten bild på vår lilla kille som sitter och leker med ipoden i soffan. Kanon när han lärt sig att starta appen själv ;)

Sjukstuga

Vi har inte slutat blogga utan har tagit ett par dagars paus då vi blivit sjuka här hemma. Mamma och pappa är sjuka men Kian har på något sätt lyckats klara sig...

Vi hoppas han slipper bli sjuk!

I morgon kommer morfar och tar Kian ett par timmar så mamma och pappa får sova lite extra.

Vi återkommer när vi är friska igen!


Lunch hos morfars mor/far

Eftersom morfars far skulle in på studiebesök på pappas jobb idag blev mamma och Kian bjudna på lunch hos morfars mor.

Tack säger vi för en trevlig förmiddag! Nu väntar vi på mormor och morfar som kommer hit och fikar...

Kian har föresten hittat en ny favorit hos morfars mor/far - roddmaskinen!!


RSS 2.0