Gott nytt år!

Vilket år detta har varit..

- Ny lägenhet
- Mamma tog körkort
- Pappa har bytt jobb och arbetsplats
- Mormor och morfar har båda fyllt 50
- Morfars mor fyllde 70
- Farbror fyllde 30
- Farmor fyllde 65
- Vi har varit på två fantastiska bröllop, varav ett hos Tant Therese
- Mamma har varit på dop

och det mest fantastiska av dem alla.. Kian föddes!
Hur ska 2011 toppa detta?



Nu åker vi hem till mormor och morfar för lite nyårsfirande, de hade inget inplanerat och tänkte ta det ganska lugnt vilket passar oss bra. God mat och trevligt sällskap - det blir perfekt!

Gott nytt år !


Den fina smokingen har mamma fått av 4 st underbara kollegor..
Tack till L, H, A-K och M!



Syskonkärlek


Vi säger god natt!

Kian ligger just nu och sover i pappas famn, vi vill också gå och lägga oss.
Frågan är om vi lyckas utan att lilleman vaknar..
Vi provar, god natt!



Kian tidigare idag när vi satt i soffan och myste..

Barnvakt



Babysittern = Kians barnvakt

Detta måste vara den enklaste barnvakten, Kian gillar att sitta och gunga i den och mamma får händerna fria. Igår var den perfekt när hon skulle baka en tårta och laga mat för 7 personer. Idag fick Kian sitta i den medans mamma for runt med dammsugaren i hela lägenheten..

Trötta..

Det var inte bara mamma som var trött idag verkar det som. Först verkade det som att Kian ville gå upp vid 8:30 men mamma provade i alla fall att lägga ner honom i sängen igen efter ett blöjbyte och vips så sov lilleman igen..

Vid 10:45 vaknade sen mamma men då sov Kian fortfarande och verkade inte alls intresserad av att gå upp.. Mamma fick då lite egentid och passade på att läsa en bok en stund innan hon förflyttade sig ut till köket för att äta lite frukost. Då vaknade han, det slår aldrig fel - så fort mamma sitter och ska börja äta så vill Kian ha lite uppmärksamhet. Han får självklart sin vilja igenom, han är för svår att motstå den lilla prinsen..



Lilleman börjar vakna...

Prinsesstårta

Idag har det varit fullt ös hela dagen. Det började med att mamma och Kian åkte till ICA MAXI redan vid 09:30 för att köpa lite saker till tårtan mamma skulle baka inför kvällens födelsedagskalas. Vi hade nämligen glömt att köpa lite saker när vi var och handlade igår. En prinsesstårta skulle bakas och för att underlätta det hela så köpte vi färdig tårtbotten, marzipanlock och vaniljsås, men allt gick inte som planerat.

Det hela började imorse när pappa väckte mamma och sa att vi köpt fel, det ska vara vaniljkräm och inte vaniljsås i tårtan. När mamma senare åkte och handlade så letade hon febrilt efter vaniljkräm men hittade ingen (!!), vi fick helt enkelt köra på vaniljsås och hoppas på det bästa..

Förpackningen till den färdiga tårtbotten öppnades och vad ser man? Mögel!! Inte en chans att man skulle orka åka tillbaka till ica maxi och lämna tillbaka denna utan mamma beslöt sig för att baka egen tårtbotten..

Nu ska vi inte gå in på hur det gick till att baka hela tårtan, men svårt var det och det krävdes väldigt mycket trixande innan locket äntligen kunde komma på plats. Resultatet? Inte en så vacker tårta men väldigt god!



Kian har varit så snäll hela dagen, låg i babysittern och hejjade på mamma som kämpade med tårtan. Senare när mormor och morbror kom för att hjälpa till med förberedelserna för maten låg han i vaggan och sov en stund men fick sen sitta och babysittern igen och övervaka arbetet.

Till middag gjorde vi hasselbackspotatis, fläskfile, rosépepparsås och sallad.



Vad har vi mer gjort idag? Vi har tagit en promenad ner till macken för att hämta ut ett paket på posten som innehåller lite saker vi beställde häromdagen. Vi passade nämligen på att köpa lite julklappar på mellandagsrean...

Det har varit en väldigt trevlig kväll och pappa Tobias är nöjd med sina presenter och sin dag. Nu ska vi ha lite familjemys i soffan innan det är dags att gå och lägga sig..





Förberedelser inför pappas födelsedag



Det blev en sovmorgon för Kian och mamma idag, men det behövs nog inför dagens städplaner. Pappa Tobias fyller år i morgon och då ska vi få hem lite besök och inför detta måste vi plocka och dammsuga. Presenterna är inköpta men måste slås in.

Men innan vi börjar med städning och presentinslagning ska vi ut och ta en liten promenad, Kian får en chans att somna gott i vagnen, mamma får röra på sig lite och vi båda för en dos frisk luft. På nyheterna igår sa de att det ska bli ännu kallare onsdag/torsdag - uppåt 20 minusgrader och då vill man helst vara inomhus..

Vår älskade son



Att få vakna bredvid denna söta lilla krabat varje morgon - det är livet!

Fyra generationer



Från vä: Morfars mor, Morfars far, Mamma Lina, Kian och Morfar

1 månad!

Hurra Hurra Hurra Hurra!
Idag blir Kian en 1 månad - helt otroligt vad tiden har gått fort.

Han har nu börjat använda strl 56 i kläder
Han har börjat ge små leenden
Han är vaken i långa perioder
Han jollrar, tjoar och grymtar


Ja, listan kan göras lång....


Kian - några timmar gammal


Kian - 1 månad gammal




Mys med pappa

Först gosades det lite...



Sen var det dags för ett bad...



Juldagen

Ännu mera julmat hemma hos gammelfarmor och gammelfarfar stod på schemat denna dag. Vi åkte dit vid 12 och var nog hemma runt 19:30.

Kian sov endast 1 timme totalt under tiden vi var där, men i små korta intervaller - han ville inte missa något! Han var vaken i totalt 9 timmar innan han äntligen somnade i mammas famn när hon och pappa kollade på julfilmen Love actually. 2 timmar senare vaknade han upp, lika pigg igen och det var pappa som fick honom att somna i sängen efter midnatt (då sov mamma lina redan hårt).


På bodyn står det: All mommy wants for Christmas is a silent night, men han är ju redan världens snällaste så inte behöver man önska sig det...





Sova? - Skulle inte tro det va!


Julafton

Kians allra första jul spenderade vi hemma hos morfars mor och morfars far, eller som vi kallar dem: gammelfarmor och gammelfarfar. Mormor, morfar, morbror, morfars bror och hans familj var också med. Vi startade dagen med att Kian fick sätta på sig sin fina juldräkt (se bild nedan) och sen öppnade vi alla julklapparna.

Åh vad mycket fina julklappar Kian fick, men det får vi nog ägna ett eget inlägg åt lite senare..

Det blev en helgdag med dopp i grytan, julgodis, fika, julmat och ännu mera julmat. 23:30 var vi hemma och vi somnade alla ganska omgående, lilla Kian var helt slut efter den intensiva dagen.


Julafton i bilder









God Jul

Från oss alla, till er alla - en riktigt GOD JUL!


Första julklappen

Igår fick vi öppna en av julklapparna till Kian (den första för honom), det var en sak vi hade önskat oss som skulle underlätta mycket här hemma... Vad var det då i paketet?



Tadaa! En babysitter från BabyBjörn, tack så jätte mycket mormor och morfar! Kian har testat den två gånger nu och han gillar den bättre och bättre.

På bilden är han vaken, men när mamma kom tillbaka efter att ha lagat frukost så sov lilleman.

Byta julklappar

Det löste sig smidigt med försäkringskassan, eller de lovade en lösning - nu hoppas vi bara att de uppfyller vad de lovat!

Nu ligger Kian i babygymmet och väntar på att pappa ska komma hem, det var massa förseningar på pendeltåget pga växelfel så han blir lite senare än vanligt.
Mormor och morfar ska komma förbi här ikväll för att fika och byta julklappar. Vi orkar inte släpa med oss sakerna till mammas farmor och farfar på julafton, det räcker med småpaketen som vi ska ha till vår julklappslek.

Vi ångrade oss föresten gällande promenaden, vi trotsade kylan och gick snabbt upp till Haninge C för att inhandla den sista julklappen. Kian var så varm och go när vi kom hem, mamma däremot var illröd i ansiktet och frös lite lätt om händerna (trots vantar).




Kö till försäkringskassan

Morgonträningen i gymmet är avklarad och nu ligger Kian och återhämtar sig i vaggan medans mamma Lina sitter i kö till försäkringskassan. Plats 364 i kön fick hon när samtalet påbörjades och nu ligger hon på plats 111.



Mamma säger: Tur att jag har Kian att sitta och titta på, annars hade jag brytit ihop av denna långa kö.

Bitande kyla



Detta möttes mamma av inatt när hon skulle kolla temperaturen ute, detta betyder att vi håller oss inomhus idag också. Nu är det ca -14 ute så det är inte lika kallt, men ändå.

En riktig slapp dag..




Det blev aldrig någon promenad för oss, istället har vi myst hela dagen på soffan. Nu är Kian nerbäddad i vaggan och det är dags för mamma att börja fixa lite med maten innan pappa kommer hem.

Kylan är tillbaka

Idag tog vi sovmorgon fram till 10, riktigt skönt. Det är minus 13 grader här idag så det blir förmodligen ingen promenad, Kian skulle säkert ha det varmt och gosigt i vagnen medans mamma får frysa..

Men vi får se, det kan ju hända att vi tar oss på en liten runda.. Vi skulle behöva handla en julklapp till, sen är vi nog helt klara..


Mys på mattan i pappas studio..

Äventyr på stan

Idag har mamma ock Kian varit iväg på lite äventyr tillsammans med mormor. Vid 11:50 hade vi hämtat mormor och  körde bilen mot stan, vi parkerade vid hötorget och där sa vi hej så länge till mormor och traskade vidare till mamma Linas jobb. Där träffade vi lite av hennes kollegor, riktigt trevligt.

Ca 1 timme senare möttes vi upp igen (efter några julklappsinköp) och det var dags att bege sig hemåt. Nu är mamma och Kian trötta efter detta lilla äventyr och det ska bli skönt att pappa kommer hem snart så han kan pyssla om oss lite..




Blomsterbud!

I fredags ringde telefonen hemma och det var Eva's blommor som informerade oss om att Tobias hade blommor som de ville komma förbi och lämna. Vi funderade länge på vem det skulle kunna vara som skickat blommorna men kom inte på något namn..

Vid halv 3 ringde det på dörren och kortet visade att de var från Farbror Martin..




Titta vilka fina julblommor vi fick!! - Det var även en kartong med chokladtryfflar i paketet, men Kian är för liten för att äta dessa så pappa Tobias har lovat att hjälpa till.

Tack Farbror Martin för de fina blommorna och chokladen!

Advent

Idag tänkte vi bjuda på en bild från varje advent som Kian har varit med oss...

4:e advent - pepparkaksbodyn



3:e advent - lussekattsbodyn



2:a advent - I love dad bodyn, mys med mormor efter hemkomst från BB



Pappa fixar...

Här ser ni pappa, han är ute och förbereder bilen inför kvällen då vi ska åka hem till mormor och morfar för att fira lite jul tillsammans med mormors ena bror och fru. Han sliter bra ute i snöstormen som ni kan se...



Medans pappa fixar med bilen tog mamma och Kian en promenad med vagnen upp till Haninge Centrum och hämtade ut pappas julklapp som hade kommit med posten. Kian somnade som vanligt i vagnen och vaknade inte ens av att mamma flyttade över honom till vaggan när vi kom hem..



Idag blir Kian tre veckor, men det skriver vi mer om senare...

Vi säger tack!

Det är väldigt mysigt att logga in på bloggen och mötas av alla fina kommentarer och hälsningar!
Ett stort tack från oss alla! ♥




Besök av morfar

Idag har morfar varit på besök, vi har fikat, myst och pratat. Vi passade också på att gå ut på en timmes promenad (tur att morfar är stor och stark så han kunde hjälpa mamma och köra vagnen i all snö). Det var verkligen skönt att komma ut och få lite frisk luft, vi har inte kunnat gå ut på några dagar eftersom det har varit snöstorm ute.

Kian njöt verkligen av att komma ut och han ligger fortfarande och sover så sött i vagnen...










Vad tänker Kian på?



Denna bilden tog vi i morse och man kan undra vad han drömmer...

Julkort

Idag fick Kian ett jätte fint julkort på posten av farmor och farfar - det tackar vi för! ♥


Vilken sovmorgon!

Igår önskade sig mamma Lina en sovmorgon eftersom hon har sovit dåligt de senaste nätterna, inte för att Kian varit jobbig utan för att hon har svårt att somna om efter att Kian fått sin mat.

Och vilken sovmorgon hon har fått, klockan är efter 11 och lille Kian sover fortfarande.
Tack tack tack säger mamma ♥
Iof har vi varit uppe några svängar inatt för mat och blöjbyte men mamma fick sina 8 timmars sömn och det gör så stor skillnad mot 5-6.



Vår sovande älskling..


BVC - besök 2

Kian växer så att det knakar, inte konstigt att han sover så mycket. Nu väger han 3640g och är 53,5 cm lång, det är en ökning med 370g och 3,5 cm mot förra veckan.

Nästa besök hos BVC är på måndag.



Det var en lurig Kian som väckte mamma idag...

En klarvaken Kian

I morgon är det åter igen dags för ett besök på BVC, ska bli spännande att se hur mycket Kian har vuxit under denna veckan. Nu ska vi snart gå och lägga oss, eller försöka i allafall - Kian ligger klarvaken i sin vagga. Han sov hårt i några timmar efter att vi kommit hem från centrum så det är inte så konstigt att han är så pigg nu..


En trött Kian efter dagens aktiviteter

Första dagen ensamma..



Nu är pappa Tobias tillbaka på jobbet igen och första dagen ensamma för mamma och Kian har börjat bra. Kl 10 mötte vi upp 2 supertrevliga tjejer i Haninge C för en fika. Mamma har lärt känna dessa på Familjeliv, perfekt att ha lite folk i ens närhet att umgås med på dagarna när alla andra jobbar. En av tjejerna hade fått sin lilla dotter för 2 månader sen (supersöt) och den andra väntar fortfarande på att lill*n ska titta ut...

Efter detta gick vi förbi HM och köpte 3 haklappar till Kian och sen gick vi och hälsade på mormor på jobbet...
Nu är vi hemma igen och Kian har somnat hårt i vaggan och då passar mamma på att äta en lite sen lunch.



Glad Lucia!

Idag är det sista dagen pappa Tobias är ledig innan han måste gå tillbaka till jobbet, vi ska därför åka till ICA MAXI och inhandla mat för hela veckan så att mamma Lina och Kian slipper åka iväg till affären. Förhoppningsvis ska maten vara i princip klar varje dag när pappa kommer hem från jobbet...



Fritz spanar in sin nya familjemedlem, det går bättre och bättre med katterna varje dag. De undrar nog bara vad det är för en hjälplös sak vi har tagit med oss hem som inte kan ta sig någonstans själv..


3:e advent

Vad kunde passa bättre än en lussekatts body när det är 3:e advent? Jo, det skulle möjligen vara en pepparkaks body men den spar vi till nästa vecka..


Nattugglan Kian

Inatt höll Kian oss vaken fram till ca 04, han ville inte sova utan låg och jollrade och grät om vartannat. Han lugnade ner sig när han fick hålla både mamma och pappa i handen och fick ligga tätt intill. Efter ett sista mål tog tröttheten över och han somnade gott, mamma och pappa likaså. Därför tog vi sovmorgon (igen) fram till ca 11:15 innan vi gick upp och åt frukost.

Därefter tog vi en promenad ner till Port73 där pappa inhandlade ett tidningsställ och en ny kaffekopp till jobbet, otroligt skönt med lite frisk luft och Kian somnade som vanligt i vagnen och sov hårt under hela promenaden.

Vi får se hur denna kväll/natt blir, vi vet att Kian är en liten nattuggla (precis som sin far) och han är mest aktiv mellan 21-23. Detta kommer ändras allt eftersom, just nu lider vi inte så mycket eftersom vi kan sova ut på morgonen istället. Men när pappa Tobias börjar jobba igen ska väl mamma Lina försöka vända lite på dygnet då tanken är att hon ska försöka gå iväg på lite aktiviteter på dagarna.



Kian har ärvt sin mammas långa fingrar....

Kian två veckor



Det är svårt att förstå att Kian endast har varit hos oss i två veckor, det känns som han har varit här mycket längre. Vi är så tacksamma och lyckliga att vi har fått en sån frisk och välskapt son, varje dag växer kärleken för honom starkare.

Han utvecklas otroligt fort, nu börjar han fokusera mer och mer med blicken och man kan ha längre "pratstunder" med honom. Han ligger i babygymmet och tittar på sina figurer och varje dag fyrar han av ett litet - woho. Han har börjat följa saker med blicken om man rör de sakta i lagom avstånd ifrån honom. Han har blivit mycket starkare i nacken och vänder nu huvudet från ena sidan till den andra när han ligger på mage.

Han har visat att han har en stark vilja, han älskar att sova i mamma eller pappas famn och det är då ingen ide att försöka lägga ner honom att sova i egen säng eller vaggan - då vaknar han upp direkt och visar sitt missnöje.

Kians första bak

Idag har vi bakat lussekatter (eller mamma Lina har) och de andra har hejjat på, pappa Tobias från soffan och Kian i sin lilla vagga.

Resultatet blev två fulla plåtar..



Eftersom det är ljust ute så få timmar om dagen så är det inte många timmar man har på sig att ta kort på Kian i dagsljus. Sen är vi experter på att ta långa sovmorgnar (är uppe sent om kvällarna istället) vilket gör att vi missar många av dessa timmar. Därför försöker man ta lite bilder när ljuset kanske inte är det bästa och då måste man använda blixten vilket INTE uppskattas av Kian som kniper ihop sina små ögon och grimaserar.



Vi längtar till vår/sommar då det är ljusare ute - då ska det knäppas kort!

Vi har en trötter i familjen...



Klockan var 11:30 och mamma Lina berättade för Kian att det var dags att kliva upp ur sängen. Detta var blicken hon möttes av...

Kvällen spenderas i soffan

Just nu myser mamma Lina och Kian i soffan och kollar på lite filmer som mamma har fixat, pappa Tobias är nämligen iväg och äter middag med grabbarna. Det är första gången pappa är borta en längre tid från oss...




Lilleman på en av sina favoritplatser - i vaggan

Gemensam vårdnad

Idag fick vi hem papprerna från Skatteverket som visar att vi nu har delad vårdnad om lille Kian. Normalt är det mamman som får full vårdnad när man inte är gifta, men innan Kian var född så hade vi varit och bekräftat faderskapet och skrev då på papper direkt om gemensam vårdnad. Skönt att vi slapp gå dit nu efter han kommit, hade blivit jobbigt i snökaoset..


BVC - besök 1

Idag har vi varit hos BVC för första gången. När vi kom hem från BB och ringde och bokade denna tid frågade de om vi ville ha ett hembesök men vi tyckte inte att det behövdes utan går gärna dit istället. Vi bor ca 200 meter från BVC så det är inte en lång prommenad som behövs, men skönt med lite frisk luft.

Han väger nu 3270g och är 50 cm lång så han har vuxit en hel del under denna veckan som gått... Vår lille kung!
Trots mamma Linas planering med maten så bröt lille Kian ihop när vi var där inne och skrek av hunger (det var bara 1 timme sen förra målet). Vi fick gå ut och sätta oss i väntrummet och ge lillen lite mat innan vi kunde gå upp till centrum och möta upp Therese för lite eftermiddagsmys.



Mys med tant Therese




God morgon världen!

Idag tog vi sovmorgon fram till 10:30, riktigt skönt att bara ligga och dra sig länge tyckte vi alla..
Vid 14 har vi tid för vårt första besök hos BVC och därefter ska mammas kompis Therese komma på besök.


Skriver mer om BVC besöket senare ikväll!



Här ligger vi och återhämtar oss efter morgonens magträning...

Powernap

Idag har vi och morfar varit hemma hos mamma Linas farmor och farfar och ätit lunch. Väldigt trevligt och Kian skötte sig som vanligt exemplariskt, det är mycket lättare att åka bort när man har en sån skötsam son.

Mellan 18-19:40 passade vi alla på att krypa ner i sängen och försöka sova lite. Både Kian och pappa Tobias somnade direkt medans mamma Lina låg klarvaken och lyssnade till snarkningarna som kom från andra sidan sängen...




Kian håller hårt i mammas finger

Premiärbad!



Det har snöat så otroligt mycket de senaste dagarna och kommunen har inte hunnit med att ploga fram alla gångbanor vilket har gjort det svårt för oss att ta våra härliga prommenader. Igår trotsade vi snön och pappa Tobias var som en björn och plöjde igenom snön med vagnen så vi kunde ta oss över till ÖB och köpa en badbalja till Kian.

Hans navelsträngstump ramlade nämligen av igår och detta skulle firas med ett riktigt bad! Tidigare har vi bara tvättat av honom i handfatet men nu var det dags för ett bad i baljan.. Vattnet fylldes på och Kian sänktes ner, mamma och pappa förväntade sig nästan ett skrik men det kom inget. Kian njöt i det varma vattnet..

Kian njöt inte lika mycket när det var dags att komma upp ur badet, då fick nappen stoppas in och han sveptes in i grodan handduken som mormor och morfar köpte i USA och då var allt frid och fröjd igen.



Kians första vecka!



Nu har det gått en vecka och nu har det verkligen sjunkit in att Kian är här och kommer att stanna. Vi är lyckligt lottade som har fått en son som sover, äter och gör sina behov väldigt bra och regelbundet. Just nu äter han sista målet runt 23:30 och sen vaknar mamma Lina av att Kian snuttar på fingrarna runt 04 och då vet man att det är dags att fylla den lilla magen igen, direkt efter detta passar vi på att få en torr blöja... Samma procedur upprepas igen ca 3 timmar senare, vid 7 dvs...

En sak vi har lärt oss under denna veckan är att Kian inte gillar blöjbyte, det blir nog lite kallt om rumpen (trots varma element) - då och då ger han oss en liten fight och är man inte snabb nog kan man få kiss, bajs eller spya på sig...

Prommenader i vagnen tycker lille Kian om, där ligger man varmt nerbäddad och det skumpar skönt när pappa och mamma drar vagnen genom all snö.. Fantastiskt skönt med frisk luft och efter detta kan vi sova hårt i några timmar..






Mamma och Pappas älskling...





Idag är du en vecka gammal ♥




Kians videodagbok

Eftersom vissa hade problem att se videon vi länkade till i vårt första inlägg så provar vi att lägga upp den direkt här istället...


Kians första fredag

Idag skickade vi in papprerna till Skatteverket om lillen namn. Han kommer att heta Kian Emil och efternamnet blir efter Tobias.

I morse efter frukosten packade vi in Kian i bilen och drog iväg och hämtade ut två fina paket vi fått och sen tog vi en sväng till ICA MAXI - det var premiärturen för Kians del och för första gången fick vi ställa oss på familjeparkeringen. Det kändes stort!

Det kom även ett blomsterbud idag, det var från Tobias jobb - jätte gulligt av dem! Paketen var från snälla Fam E och en kollega/vän till Lina.



Fredagsmys med mamma

Nu är Kian här!

Ett första videoklipp kan ni se här



Så mycket kärlek, så mycket känslor...
Kan inte med ord beskriva lyckan


Mamma och pappa älskar dig Kian


RSS 2.0