Prinsesstårta

Idag har det varit fullt ös hela dagen. Det började med att mamma och Kian åkte till ICA MAXI redan vid 09:30 för att köpa lite saker till tårtan mamma skulle baka inför kvällens födelsedagskalas. Vi hade nämligen glömt att köpa lite saker när vi var och handlade igår. En prinsesstårta skulle bakas och för att underlätta det hela så köpte vi färdig tårtbotten, marzipanlock och vaniljsås, men allt gick inte som planerat.

Det hela började imorse när pappa väckte mamma och sa att vi köpt fel, det ska vara vaniljkräm och inte vaniljsås i tårtan. När mamma senare åkte och handlade så letade hon febrilt efter vaniljkräm men hittade ingen (!!), vi fick helt enkelt köra på vaniljsås och hoppas på det bästa..

Förpackningen till den färdiga tårtbotten öppnades och vad ser man? Mögel!! Inte en chans att man skulle orka åka tillbaka till ica maxi och lämna tillbaka denna utan mamma beslöt sig för att baka egen tårtbotten..

Nu ska vi inte gå in på hur det gick till att baka hela tårtan, men svårt var det och det krävdes väldigt mycket trixande innan locket äntligen kunde komma på plats. Resultatet? Inte en så vacker tårta men väldigt god!



Kian har varit så snäll hela dagen, låg i babysittern och hejjade på mamma som kämpade med tårtan. Senare när mormor och morbror kom för att hjälpa till med förberedelserna för maten låg han i vaggan och sov en stund men fick sen sitta och babysittern igen och övervaka arbetet.

Till middag gjorde vi hasselbackspotatis, fläskfile, rosépepparsås och sallad.



Vad har vi mer gjort idag? Vi har tagit en promenad ner till macken för att hämta ut ett paket på posten som innehåller lite saker vi beställde häromdagen. Vi passade nämligen på att köpa lite julklappar på mellandagsrean...

Det har varit en väldigt trevlig kväll och pappa Tobias är nöjd med sina presenter och sin dag. Nu ska vi ha lite familjemys i soffan innan det är dags att gå och lägga sig..





Kommentarer
Postat av: Therese

oooh va har ni köpt för fint på mellandagsrean? Tyckte förresten att tårtan va jöttefin Lina! Be proud!!

Vilken härlig sparkdräkt, ser riktigt mysig o skön ut <3

2010-12-30 @ 01:03:06
URL: http://beejbi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0