Blåbär/hallon & vaniljglass

Igår hade vi lite grädde som vi ville bli av med (känns ju dumt att kasta 5dl) så vi kollade upp lite recept på nätet och hittade ett recept på en blåbärsglass som mamma provade sig på.

Hon följde inte receptet till fullo (alltid kul att experimentera lite) men det gick bra.
Här har ni resultatet.



4 ägggulor
5 dl grädde
1 dl mjölk
3 dl socker
2,5 msk vanilljsocker
250g frysta blåbär/hallon


Vispa ägg och en del av sockret tills det blir ett kraftig skum. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret. Kör de frysta bären tillsammans med mjölken i en mixer och blanda sedan ner det i äggskummet. Tillsätt sedan resten av sockret och vaniljgrädden och rör försiktigt om. Häll ner i valfri bunka och frys in det i minst 4 timmar innan provsmakning (vi lät det stå över natten).





Fruktansvärt gott blev det, lite isigt på toppen eftersom vi inte hade någon glassmaskin som rör runt i den under infrysning men inget som man stör sig på. Det funkar väldigt bra att köra utan maskin, vi kommer inte köpa en för 500 kr. I framtiden blir det att göra egen glass hemma, nästa gång blir det chokladglass....

Kommentarer
Postat av: Therese

Aaah sitter här o kämpar med mitt godissug och så läser jag detta!! Hur gott lät de inte på en skala....... ;)

2011-01-27 @ 21:39:49
URL: http://beejbi.blogg.se/
Postat av: therese

jag skicka mail till dig så du vet... Jo det skulle vara kul att följa med ju..det va ju det som va meningen när jag startade gruppen :P hehe..

2011-01-27 @ 22:41:00
URL: http://vilkentherese.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0